Equalit shared service center kiest voor VCE Vblock en Scholten Awater
01-04-2014

Equalit shared service center kiest voor VCE Vblock en Scholten Awater


Equalit, het shared service center dat gespecialiseerd is in ICT-diensten voor de lokale overheid in Midden- en West-Brabant, heeft het Vblock System van VCE gekozen als de beste oplossing voor zijn nieuwe IT-infrastructuur . De beslissing om Vblock 340 van VCE te installeren in zijn datacenter sluit aan op de strategie van het bedrijf om met innovatieve cloud-technologie de kosten en de prestaties van zijn diensten te verbeteren.

De nieuwe IT- infrastructuur zal worden gebruikt voor een breed scala aan applicaties voor de tien lokale overheden & instanties waaronder gemeente Alphen - Chaam Baarle - Nassau , Hilvarenbeek , Loon op Zand , Oisterwijk , Oosterhout , Woensdrecht, Zundert en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en sociale werkvoorziening !GO. Dit zijn de gebruikers waaraan Equalit momenteel zijn ICT-diensten verleent.

De oplossing die Equalit in gebruik neemt omvat ten eerste een VCE Vblock-systeem. Dit geconvergeerde infrastructuursysteem omvat technologie voor rekenkracht, netwerk, data-opslag , beveiliging en virtualisatie van Cisco, EMC en VMware. Het systeem wordt kant-en-klaar, geïntegreerd en vooraf geconfigureerd geleverd. Vblock wordt als één beheerd en onderhouden. Cisco levert een Unified Compute System (UCS) en Cisco Nexus switches. EMC levert een VNX unified storage-systeem, RecoverPoint en PowerPath. VMware levert vSphere , vCenter en vCenter Operations Manager.

Deze opdracht is na een aanbesteding gegund aan VCE en partner Scholten Awater omdat de ‘total cost of ownership’ aanmerkelijk lager ligt dan alternatieven, terwijl de geselecteerde oplossing garant staat voor zeer hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid. De primaire reden van deze beslissing is echter het feit dat de oplossing zeer eenvoudig in gebruik is, waardoor Equalit kan concentreren op zijn kernactiviteit, het ondersteunen van lokale overheden.

Witold Kepinski
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage