NETGEAR breidt zijn trainingsaanbod voor resellers en eindgebruikers uit
01-04-2014

NETGEAR breidt zijn trainingsaanbod voor resellers en eindgebruikers uit

 

NETGEAR breidt zijn trainingsaanbod voor resellers en eindgebruikers uit met 1 technische training en 2 pre-sales trainingen. Met de uitbreiding van het trainingsaanbod met de trainingen ’SMART Switching’, ’10 valkuilen van storage’ en ’10 valkuilen van wireless’ wil NETGEAR partners en middelgrote bedrijven, met of zonder IT-personeel, die van plan zijn om te investeren of al hebben geïnvesteerd in NETGEAR-oplossingen, optimaal ondersteunen. De trainingen worden maandelijks gegeven op het NETGEAR Benelux hoofdkantoor in Gouda.

SMART Switch training
De nieuwe SMART Switch training is een technische training die de specificaties en installatie van NETGEAR smart switches behandelt. De training voor technisch personeel is bedoeld om iedere installateur bekend te maken met de beginselen van het managen van smart switches en hoe deze het beste in te zetten.

De 10 valkuilen van wireless & de 10 valkuilen van storage
De 10 valkuilen van wireless en De 10 valkuilen van storage trainingen zijn gericht op salesmedewerkers en behandelen de punten waar je op moet letten wanneer je een wireless netwerk of een storage oplossing gaat implementeren. Na het volgen van deze trainingen zullen verkopers de klant gedegen kunnen informeren en adviseren over de mogelijkheden en de beschikbare oplossingen.

“NETGEAR biedt al sinds lange tijd zowel commerciële als technische trainingen” vertelt Arend Karssies (foto), ‎Country Manager CBU Benelux bij NETGEAR. “Tot op heden waren dat met name algemene technische trainingen en algemene commerciële trainingen. Maar NETGEAR denkt ook graag mee met zijn partners en eindgebruikers hoe zij het ideale wireless netwerk kunnen implementeren. We leren de cursisten dan bijvoorbeeld over valkuilen die ze tegen kunnen komen bij het opzetten van een wireless netwerk. Hoe benader je een wireless project? Welke aspecten zijn belangrijk om in de gaten te houden? Welke vragen zou je jezelf moeten stellen voordat je begint? Hoe verpak je dat in oplossingen? Ditzelfde doen wij nu ook voor storage.”

De nieuwe technische en pre-sales trainingen worden gegeven door Eric Lindeman, Sales Engineer Benelux bij NETGEAR, en worden gegeven op elke 3e en 4e vrijdag van de maand. Inschrijven kan via een e-mail aan [email protected] of door contact op te nemen met een NETGEAR accountmanager.

Ook de reeds bestaande trainingen worden voortgezet in 2014. De Storage en 10G Training behandelt de ReadyNAS en ReadyDATA en de 10Gbps netwerk producten. De cursisten leren over de implementatie van de ReadyDATA - met een focus op storage mirroring en virtualisatie – en de ins en outs van 10Gbps switching. Bij de Wireless Security Installatie Training wordt ingegaan op de inventarisatie, installatie en implementatie van een secure wireless netwerk dat is opgebouwd rondom de WC7520 wireless controller van NETGEAR. Beide trainingen zijn met name bedoeld voor technisch personeel en minder geschikt voor sales medewerkers, omdat er specifiek wordt ingegaan op de configuratie van de apparatuur.

De huidige Sales Training is een algemene commerciële training over de zakelijke productlijnen en oplossingen die NETGEAR kan leveren. Daarnaast wordt ook het NETGEAR partnerprogramma behandeld.

Karssies: “Met de NETGEAR trainingen waarborgen we de kwaliteit van onze partners en gaan we samen met hen op zoek naar nieuwe business. Maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom om hun kennis te verbreden.”

 

Terug naar nieuws overzicht