Redactie - 27 maart 2014

Syntrophos gunt Protinus IT twee percelen ICT hardware

 

Protinus IT is de winnaar geworden van de aanbesteding ‘Logistieke diensten met betrekking tot ICT-Hardware’ van het shared service centre Syntrophos.

Syntrophos, het ICT-samenwerkingsverband tussen de gemeentes Spijkenisse, Bernisse, Brielle en Westvoorne heeft Protinus IT de aanbesteding ‘Logistieke diensten met betrekking tot ICT-Hardware’ gegund. De aanbesteding bestaat uit twee percelen, te weten werkplekapparatuur en datacentre-apparatuur. Het betreft een raamovereenkomst voor een initiële periode van twee jaar, waarna deze nog tweemaal met een periode van één jaar kan worden verlengd.

Syntrophos is een gemeenschappelijke regeling (rechtspersoon) van de gemeenten Bernisse, Brielle, Spijkenisse en Westvoorne, opgericht per 1 maart 2013. Het doel van de gemeenschappelijke regeling Syntrophos is het beheren en verder ontwikkelen van de ICT infrastructuur, informatievoorziening voor de klantcontactcentra, voor het ‘midoffice’ en het coördineren van basisregistraties, geo-informatie en telefonie.

Syntrophos functioneert samen in een netwerk van partners, bestaande uit klanten en belanghebbenden. Iedere partner is een schakel in het functioneren van het totaal. Om te komen tot een goed functionerende keten en het kunnen voldoen aan de verwachtingen, wordt het concept van een shared service center in 2014 gezamenlijk verder uitgebouwd en geconcretiseerd. Uitgangspunt daarbij is en blijft dat Syntrophos gericht is op samenwerking met de vier gemeenten. Syntrophos betekent ook niet voor niets ‘metgezel’.

Door: Witold Kepinski