Redactie - 26 maart 2014

Intelligente medicijnverdeelwagen van Alphatron wint Innovatie Award Zorg & ICT 2014


Alphatron wint met de Alphatron Mobile intelligent careStation (AMiS) de Innovatie Award Zorg & ICT 2014. Het product wordt in het kort omschreven als 'een gebruiksvriendelijke, efficiënte en intelligente medicijnverdeelwagen met toedieningsregistratie'

De AMiS is meer dan een computer op wielen. Het mobiele werkstation verhoogt de efficiëntie, snelle acceptatie en het gebruiksgemak voor de zorgverlener. De AMiS is modulair ontworpen en kan worden voorzien van allerlei accessoires. Hierdoor is één universele oplossing beschikbaar voor allerlei mobiele toepassingen op verschillende afdelingen binnen de zorg.

De jury van Zorg & ICT 2014 is van mening dat AMiS opvalt doordat bestaande technologieën slim in één product zijn samengebracht. De oplossing behaalde uiteindelijk een score van 75% van het maximaal aantal haalbare punten. “De innovatie is goed doordacht. Het is een slimme combinatie van bestaande technologie. Bovendien is de AMiS flexibel inzetbaar door de modulaire opbouw. Kortom, een compleet systeem”, aldus de jury.

WH