Redactie - 21 maart 2014

Huntsman en Atos sluiten wereldwijd IT-contract van 5 jaar

 

Atos heeft een nieuw contract in de wacht gesleept voor de transformatie van wereldwijde datacentra bij Huntsman Corporation, een wereldwijde producent en leverancier van gedifferentieerde chemicaliën. Hiermee zetten de twee ondernemingen een langdurige samenwerking voort die al in 2004 van start ging, toen Atos vanuit België begon met het leveren van SAP-services aan Huntsman.

De nieuwe overeenkomst houdt in dat Atos services en ondersteuning aan de wereldwijde datacentra van Huntsman levert, zorgt voor kostenverbeteringen, de algehele efficiëntie verhoogt en de dienstverlening effectiever maakt. Daarnaast heeft Atos de leiding over een wereldwijd transformatieproject om de services en activiteiten samen te voegen in twee locaties in de VS, Texas. Deze zijn nu nog verspreid over drie regionale locaties in Europa, Noord-Amerika en de regio Asia Pacific.

De Atos oplossing behelst onder meer een overgang van de bestaande SAP-omgeving naar een op maat gemaakte private cloud-oplossing. Deze oplossing wordt gebouwd op een gestandaardiseerd platform gebaseerd op een OPEX-model voor capaciteitsbenutting en wordt geleverd door Canopy, een bedrijfsonderdeel van Atos en one-stop shop voor cloud services. Voor Huntsman betekent dit een sterke vermindering van de kapitaaluitgaven met een verbeterde disaster recovery en tegelijkertijd een veilige omgeving die gericht is op proactieve risicovermindering.