Redactie - 20 maart 2014

Mitel introducee?rt nieuwe serie SIP-telefo?ons


Mitel, leverancier van zakelijke communicatie-oplossingen, introduceert tijdens de Enterprise Connect conferentie in Florida een nieuwe serie IP-telefoons gebaseerd op het open SIP-protocol. Dit resulteert in optimale interoperabiliteit met andere op SIP-gebaseerde systemen en apparaten.

De SIP-telefoons zijn zowel op locatie als via de cloud inzetbaar, zodat organisaties ook als ze migreren naar de cloud de telefoons kunnen blijven gebruiken.

Functionaliteit 6800i-serie
Deze nieuwe serie telefoons is het resultaat van de recente fusie tussen Mitel en Aastra. De nieuwe telefoons zijn gebaseerd op de 6700i-serie en zijn voorzien van een hoge-resolutie kleurenscherm en GigE interfaces voor nog scherper beeld en betere video-ondersteuning. Verder is het nu mogelijk een headset met elektronische haakschakelaar (EHS) aan te sluiten. Met een lager stroomverbruik, door een intelligente Power over Ethernet (PoE) toepassing en een kleinere, volledig recyclebare en biologisch afbreekbare verpakking, zijn 6800i-telefoons een van de duurzaamste op de markt .

De Mitel 6800i SIP-telefoons beschikken verder over GigE Ethernet-poorten die de aansluiting op snelle breedbandnetwerken mogelijk maken. Door de programmeerbare soft keys kunnen organisaties de telefoons naar eigen voorkeur instellen. Dankzij HD breedband audio, verbeterde speakers en geavanceerde audioprocessing, is ook het geluid van handsfree-gesprekken zeer helder. Er zijn ook diverse accessoires beschikbaar, zoals een demonteerbaar toetsenbord en extra modules.

"Met de introductie van de 6800i-serie bieden we onze klanten nu een nog breder aanbod telefoons geschikt, voor de belangrijkste IP-telefonieplatformen. De telefoons bieden optimale geluidskwaliteit en functionaliteit. Tegelijkertijd zorgen ze voor investeringsbescherming als een klant naar de cloud wil migreren", aldus Dave Johnson, marketing manager Business Communications bij Mitel.

Beschikbaarheid
De nieuwe serie toestellen is vanaf half april beschikbaar in Europa. Meer informatie over de toestellen vindt u hier: 6800i SIP Phones

Door: Witold Kepinski