Redactie - 20 maart 2014

McGregor investeert in PQR



Modehuis McGregor heeft haar IT-landschap, dat enige jaren geleden was gecentraliseerd en deels gevirtualiseerd, gemoderniseerd. Doelstelling was het verminderen van het aantal storingen en het neerzetten van een toekomstvaste basis met voldoende capaciteit en flexibiliteit om aan de behoeften van alle eindgebruikers te voldoen. Het PQR Experience Center is gebruikt om te laten zien hoe zware grafische applicaties zich in de nieuwe opzet gedragen. In januari 2014 is PQR gestart met de upgrade van de McGregor-omgeving.   

McGregor Fashion Group
McGregor Fashion Group, opgericht in 1993, is één van de meest succesvolle modehuizen in het hogere marktsegment. Ruim 1000 medewerkers in Europa bouwen dagelijks aan het succes van de merken McGregor en Gaastra. De merken zijn verkrijgbaar in 3000 multi-brand stores, 265 shop-in-shops en meer dan 140 eigen winkels binnen de formules McGregor, Gaastra en ADAM menswear. De omzet is dit jaar meer dan 250 miljoen euro.

McGregor zocht een goede ICT-partner met ruime ervaring op virtualisatiegebied en koos voor PQR vanwege haar uitgebreide inhouse kennis en expertise. PQR bracht op basis van een met McGregor opgesteld technisch ontwerp een projectvoorstel uit. In januari zijn het team van PQR-specialisten en de McGregor ICT-afdeling gestart met de implementatie van de nieuwe IT-omgeving. Het traject wordt in fasen - met Go/No-go momenten - uitgevoerd.

Nieuwe centrale werkplekomgeving
De nieuwe werkplek bestaat uit centrale virtuele werkplekken, gebaseerd op Microsoft Windows 7, Windows 2008R2 en XenDesktop 7. Deze werkplekken worden in het bestaande rekencentrum geplaatst op VMwarevSphere host servers. Er zijn twee gebruikersgroepen gedefinieerd: gebruikers van kantoorautomatisering en ‘zware gebruikers’ zoals ontwerpers en businessanalisten. Met name deze laatste groep gebruikers stelt hoge eisen aan de prestaties van de gevirtualiseerde omgeving. Daarom is voor beide groepen een apart werkplekontwerp gemaakt, waarbij de grafisch zware werkplekken apart zijn gesized.

De werkplek met de door McGregor gebruikte grafische software, de Adobe Creative Suite, is voor de implementatie deels in het PQR Experience Center geïnstalleerd en getest. De bestaande IT-infrastructuur van McGregor ondergaat nu een upgrade en wordt door PQR uitgebreid met, en deels vervangen door, nieuwe hard- en software. Het ontwerp reflecteert PQR’s kennis en expertise en staat garant voor de gewenste functionaliteit en prestaties.

In januari is het project van start gegaan. Medio april zal de oplevering voor de pilot zijn. Vervolgens worden de nieuwe werkplekken uitgerold.

(PW)