Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
19-03-2014
Deel dit artikel:

Google introduceert Android Wear software voor slimme horloges (video)


Google introduceert nieuwe software voor slimme horloges: Android Wear. De eerste modellen (van Motorola en LG) komen in de zomer van 2014 op de markt, zo meldt Datanews.

Android Wear is een mini-besturingssysteem voor smartwatches. Goog lelevert een bijbehorende Software Developers Kit (SDK) voor developers (video).

Anroid Wear maakt gebruik van Google Now, de ingebouwde Android-app die leert van de gebruiker en hem informatie voorschotelt voor hij daar zelf om vraagt, aan de hand van ‘kaarten’ die op een neer gescrolld en van het scherm geveegd kunnen worden.

Het horloge is te bedienen via het aanraakscherm, maar ook met stemcommando’s. Om het te doen ontwaken, gebruikt de eigenaar het commando ‘OK, Google’, dat al bekend was van de baanbrekende, maar buiten de VS nauwelijks verkrijgbare Moto X-smartphone van Motorola.

Vraag is of en hoe snel Google de software aanpast aan andere talen dan Engels, want anders is het hele horloge meteen een stuk minder bruikbaar. Een toetsenbord is nergens te zien.

Verlengstuk van de smartphone

Android-smartwatches moeten het verlengstuk worden van iemands telefoon. Google waarschuwt dan ook dat ontwikkelaars het bondig moeten houden (niet meer dan een paar woorden tegelijk op het scherm) en dat hun apps niet om de haverklap moeten biepen en vibreren op iemands pols. Dat is alleen nodig als er dringende notificaties zijn, zoals een seintje dat je naar je volgende vergadering moet.

Het wordt niet al te lang wachten om te zien hoe dat allemaal gaat werken in de praktijk. De komende maanden gaan Motorola en LG de eerste Android Wear-horloges op de markt brengen. Hoeveel die horloges gaan kosten en wanneer ze precies in de winkel liggen, is nog niet bekend. In ieder geval heet het eerste model ‘Moto 360’ (zie foto) en heeft het een rond scherm. Het tweede gaat luisteren naar de naam ‘G Watch’ en krijgt een vierkant scherm.

Dat wil zeggen dat zowel futuristisch design als een klassieke ronde wijzerplaat mogelijk zijn. Google hamert erop dat ontwikkelaars hun apps compatibel moeten maken met beide vormen.

bekijk de video hier

Door: Witold Kepinski in samenwerkig met Datanews. 
 

Terug naar video overzicht

Tags

Mobility