Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
25-02-2014
Deel dit artikel:

Video IBM Pulse 2014: 'Mobiele apps uit de cloud'

 

De editie 2014 van IBM Pulse trekt een recordaantal bezoekers. Meer dan tienduizend CIO's, IT Managers en partners reisden af naar Las Vegas voor een reeks aankondigingen rond het cloudportfolio van IBM. De basis voor deze annonceringen wordt gevormd door de software van Softlayer, dat IBM met een acquisitie van twee miljard dollar in huis heeft gehaald. Meer dan ooit worden hiermee de software-defined aspecten van de cloud benadrukt.

Centraal in de visie van IBM staat de zogenoemde dynamische hybride cloud, omdat organisaties onder meer vanwege snelheid en flexibiliteit niet meer aan één riant van cloud vast willen zitten. Met Softlayer als basis wil IBM op die dynamische omstandigheden inspelen, vanuit de visie dat data de nieuwe alomtegenwoordige currency wordt, met cloud als onderliggende IT-delivery methode, wat zorgt voor een andere manier van interacteren tussen bedrijven.

Bluemix
De belangrijkste aankondiging tijdens IBM Pulse was de lancering van Bluemix, een platform as a service waarmee organisaties applicaties kunnen bouwen en services kunnen beheren. Net als vorig jaar heeft IBM benadrukt dat alle cloud-activiteiten gebaseerd moeten zijn op open standaarden. Daarom steunt IBM met andere leveranciers Cloud Foundry. Verschillende IBM-executives benadrukten tevreden dat een aantal grote aanbieders geen lid zijn, omdat alleen bedrijven die echt open zijn lid mogen worden.

In lijn met deze strategie heeft IBM vandaag aangekondigd dat het Cloudant gat overnemen, een in Boston gevestigd bedrijf dat database as a service aanbiedt. Cloudant maakt daarbij al langer gebruik van softlayer. En tenslotte gaat IBM systems management as a service aanbieden, eveneens me Softlayer als basis. Hiermee is het mogelijk zowel cloud als workload te managen, zowel on als off premise. In de ontwikkeling van deze functionaliteiten gaat IBM de komende jaren een miljard dollar investeren.

(MvdH)

Bekijk hier de reportage over de eerste dag van IBM Pulse, met onder meer commentaar van Ronald van Heek, COO van IBM-partner Tectrade.Terug naar video overzicht

Tags

Cloud
Cloud