Redactie - 18 februari 2014

Zelfrijdende auto wordt kantoor


Regus, aanbieder van flexibele werkplekken, werkt samen met Rinspeed aan de ontwikkeling van de XchangE. Deze zelfrijdende auto moet volgens de ontwikkelaars kunnen fungeren als volwaardig kantoor, inclusief vergaderruimte en alle benodigde communicatiefuncties. Deze conceptauto zal in maart worden getoond op de Auto Salon in Genève. Met dit project zegt Regus werken onderweg mogelijk te maken. Deze auto moet tevens een aanvulling vormen op de Regus Express locaties langs snelwegen in Europa. In de toekomst zou de auto, naast andere transporthubs de 'derde werkplek' (niet op kantoor of thuis) moeten zijn.

In het ontwerp van de XchangE kunnen de twee voorstoelen worden omgedraaid, waardoor een mobiele werk- en vergaderplek voor vier personen ontstaat. Dankzij de geavanceerde technologie en infotainmentsystemen van de auto kunnen de passagiers verbinding maken met kantoor, productief werken of een presentatie geven met hun laptop. Het resultaat is een comfortabele en besloten ruimte die van een file op de weg naar de luchthaven een productieve werktijd maakt.

Productief op de weg
De zelfrijdende auto helpt mensen om onderweg te werken, en geeft professionals meer flexibiliteit bij het indelen van hun werktijd. Wanneer mensen kunnen werken waar en wanneer zij willen, hoeven ze het werk niet mee naar huis te nemen. Daardoor hoeven ze ook minder van hun gezinsleven te missen. Bedrijven waar werknemers flexibeler kunnen werken, zien nu al duidelijke voordelen. Uit een onderzoek van Regus onder meer dan 20.000 professionals wereldwijd, geeft 75% aan dat flexibel werken de productiviteit stimuleert.

De Regus Express strategie heeft al geleid tot laagdrempelige zakelijke faciliteiten en werkplekken langs wegen en snelwegen en in de buurt van andere transporthubs – zoals spoorwegstations, servicelocaties langs de snelweg en, als onderdeel van een pilot met Shell, tankstations in heel Berlijn.
Andre Sharpe, Global Product and Business Development Director bij Regus, merkt op: "Regus is al lang bezig met de ontwikkeling van het Werken van de Toekomst. Deze innovatieve auto zal verloren tijd omzetten in productieve werktijd.”

"Dankzij Regus kunnen veel mensen nu al mobiel werken. Met de XchangE kan de 'derde werkplek' van Regus worden uitgebreid naar de auto zelf. Een consultant of verkoper kan over 7-8 productieve werkuren per dag beschikken met een zelfrijdende auto, Regus hubs langs de snelweg en ons netwerk van business centres. Deze strategie laat opnieuw zien dat Regus voorloper is op het gebied van de werkplekrevolutie."
Frank M. Rinderknecht, oprichter en CEO van Rinspeed Inc, voegt hieraan toe: "In autonome auto's hoeven bestuurders niet meer op de weg te letten, dus hebben zij de gelegenheid om hun tijd zinvoller te besteden. De expertise van Regus op het gebied van productiever en flexibeler werken, maakt Regus tot de ideale partner voor het ontwikkelen van dergelijke concepten."

(PW)