Redactie - 13 februari 2014

Europese sector voor mobiele applicaties presteert goed


Europese ontwikkelaars van mobiele apps doen het goed. De sector voor mobiele apps was in 2013 goed voor 17,5 miljard euro. 1,8 miljoen mensen zijn op dit moment in de sector actief, maar dit aantal gaat naar verwachting de komende jaren flink stijgen. De sector zou voor Europa dan ook een belangrijke bron van banen kunnen worden.

Dit concludeert de Europese Commissie op basis van onderzoek. Eurocommissaris Neelie Kroes verwacht dat de markt voor smartphone- en tabletapplicaties de komende jaren blijft groeien. De markt is in 2018 naar verwachting goed voor een omzet van maar liefst 63 miljard euro. De software-industrie zou hiermee een grote bijdrage leveren aan de Europese economie.

Appsector zorgt voor veel werk
1,8 miljoen mensen zijn op dit moment actief in de sector voor mobiele applicaties. Deze groep bestaat uit ongeveer één miljoen ontwikkelaars en 800.000 mensen die andere functies vervullen. Denk hierbij aan marketeers en ondersteunend personeel.

"Met het oog op de toenemende jeugdwerkloosheid geven deze cijfers mij nieuwe hoop. De appsector is een gebied van de digitale economie waarop Europa leidend kan zijn. We moeten zorgen over connectiviteit en fragmentatie echter blijven aanpakken. Dit is nog een reden een gezamenlijke Europese telecommarkt te realiseren", aldus Eurocommissaris Kroes.

WH