Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
13-02-2014
Deel dit artikel:

Reportage HDS 'De nieuwe industriële revolutie'


Het budget van de CIO wordt kleiner en de complexiteit van het werk wordt groter. Hoe ga je daar als CIO mee om? Storage economics wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker. Hoeveelheden data zullen de komende jaren – onder invloed van the internet of things – explosief groeien door een enorme toename van machine driven data. Hitachi organiseerde het Hitachi Informatie Forum voor klanten en partners om hun visie op deze trends te delen. Daarbij zoomden ze vooral in op big data, cloud en IT-transformatie.

De visie van Hitachi op storage economics is duidelijk: converged solutions helpen bedrijven om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Philip Towsend, VP Global Services Business Operations, noemt het 'de nieuwe industriële revolutie'. “In 2020 heeft een auto meer code dan een vliegtuig en Facebook bij elkaar nu. Vijftig miljard dingen zullen via internet verbonden zijn. Data groeit nu al zo snel dat bedrijven zeggen: 'we hebben niet eens tijd om de data die we niet meer willen hebben te deleten'.”

Machine driven

The internet of things zal in de toekomst steeds belangrijker worden voor de CIO, verwacht Bob Plumridge, EMEA CTO. “Machines genereren steeds meer data. Het is niet 'zomaar' data, het is waardevolle data voor je bedrijf. Het gaat erom dat je goed omgaat met deze data, zodat je de waarde eruit kunt halen en er je voordeel mee kunt doen. Deze informatie zegt iets over de machines of over de personen die deze machines gebruiken. Een groot deel hiervan heeft te maken met het real time analyseren van data.”

“Een vliegmaatschappij wil bijvoorbeeld informatie over het brandstofverbruik. Als je het brandstofverbruik goed in kaart kan brengen, dan kun je het gaan optimaliseren. Daarmee kun je de winstgevendheid van je bedrijf misschien wel verhogen. Hetzelfde geldt voor banken. Als je frauduleuze transacties sneller kunt opsporen, dan kun je het sneller stoppen, en de verliezen van de bank daarmee verkleinen. Maar, nog belangrijker, de service aan je klanten wordt daarmee beter. Klanten zullen je bank als meer betrouwbaar gaan beschouwen.”

Storage economics

Hoe kunnen CIO's het beste omgaan met uitdagingen in kostenbesparingen? Frederik Schröder, Country Manager, ziet kansen in storage economics. “De data groeit en het budget slinkt. Wij kunnen door middel van storage economics een analyse doen van de hele infrastructuur, waarbij we kunnen laten zien dat de infrastructuur meer efficiënt ingericht kan worden. Daardoor ontstaat een kostenbesparing. De kostenbesparing die wij kunnen realiseren met storage economics ligt tussen de 30 en 35 procent.”

Converged solutions

Een converged solution levert volgens Schröder op verschillende manieren kostenbesparingen op. “Een converged solution is zowel storage, netwerk en bladeservers, samengevoegd in één systeem. Dat is op zich al een kostenbesparing.” Plumridge voegt daar nog aan toe dat het allemaal geen maanden hoeft te duren. “We praten hier over complete oplossingen, waarbij je je niet meer bezig hoeft te houden met verschillende soorten software, hardware en het integreren hiervan. Wij leveren in twee dagen, in plaats van in 6 tot 8 weken.”

Plumridge ziet de toekomstige handel met Nederlandse bedrijven vol vertrouwen tegemoet. “Traditioneel is Nederland één van de leiders op het gebied van de inzet van nieuwe technologieën. Dit biedt goede kansen voor ons in Nederland om nog sneller te groeien.”

(MV/MvdH)

Bekijk hier de reportage

 

Terug naar video overzicht

Tags

Storage