Sophos koopt UTM-security specialist Cyberoam
10-02-2014
Deel dit artikel:

Sophos koopt UTM-security specialist Cyberoam


Sophos, leverancier van complete security oplossingen, koopt utm-security specialist Cyberoam. Dit meldt ceo Kris Hagerman in een blog. Door de overname wordt het portfolio van Sophos verbreed en verdiept, door Cyberoam’s Unified Threat Management (UTM), next-generation firewall en expertise op het gebied van netwerkbeveiliging te bundelen met de producten van Sophos op het gebied van UTM en draadloze beveiliging, aldus Hagerman.

Cyberoam heeft een hoofdkantoor in Ahmedabad (India) en levert Identity-based Unified Threat Management appliances. Deze integreren meerdere beveiligingsfuncties op een enkel platform zoals de Stateful Inspection Firewall, VPN, Intrusion Prevention System, Gateway anti-virus, anti-spyware, anti-spam, Web Application Filtering, Web Application Firewall, Bandbreedte Management en Multiple Link Management.

Nederland

Cyberoam is al een tijd actief in Nederland waarbij het uitsluitend via partners verkoopt. Hilbrand Wouters is channel manager voor Cyberoam Benelux.  Distributeurs is in Nederland zijn TopIT en AV. Van BioXS is er in mei 2013 afscheid genomen.

De nieuwe organisatie heeft nu 2200 werknemers waarvan 600 gespecialiseerd zijn in netwerk security. Hagerman verwacht verder te groeien in de utm-markt. Volgens onderzoeksbureau IDC is de wereldwijde utm-markt nu goed voor 2,5 miljard dollar omzet en goeit het meer dan 20 procent per jaar. Sophos heeft de ambitie een breed scala aan securty oplossingen te leveren zoals next-generation firewall (ngfw), advanced persistent threat (apt) protection en wireless security.

Door: Witold Kepinski
 

Terug naar nieuws overzicht