ilionx richt business unit op voor procesinnovatie en risicobeheer
10-02-2014

ilionx richt business unit op voor procesinnovatie en risicobeheer

 

ICT-dienstverlener ilionx heeft een nieuwe business unit opgericht: ilionx Business Consultancy B.V. Het bedrijfsonderdeel is opgericht om organisaties te helpen hun bedrijfsprocessen zodanig in te richten dat ze meer uit hun ICT-oplossingen halen. Remmert Remmerts de Vries is aangesteld om leiding te geven aan de nieuwe business unit, die bestaat uit tien ervaren business consultants.

“Voor veel organisaties zijn informatiesystemen een grote investering", aldus Remmert Remmerts de Vries (foto). "Als zij maximaal willen profiteren van informatiesystemen, is het essentieel dat de bedrijfsprocessen en ICT-oplossing perfect op elkaar aansluiten. Bij veel organisaties is dit niet vanzelfsprekend. We merken dat klanten het belang hiervan steeds meer inzien en de vraag naar deze consultancy-diensten toeneemt.”

Het bedrijfsonderdeel richt zich op de volgende diensten: Ten eerste procesinnovatie: ilionx ondersteunt organisaties bij het vernieuwen van bedrijfsprocessen, door bestaande bedrijfsprocessen in kaart te brengen en te analyseren. Naar aanleiding hiervan wordt een innovatieplan opgesteld. Ten tweede risicobeheer. Met compliance risk management worden risico’s geanalyseerd en processen, bedrijfsregels en rapportages in een raamwerk beheerd. Op deze manier kunnen aanwezige of nieuw te ontwikkelen informatiesystemen eenvoudiger worden afgestemd op bedrijfsprocessen.

De nieuwe business unit werkt vanuit het hoofdkantoor van ilionx in Utrecht. ilionx verwacht dat het team de komende vijf jaar zal groeien naar ongeveer veertig medewerkers.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Channel