Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
07-02-2014

ICT centraal bij landelijk bestuurskundecongres


Het openbaar bestuur bevindt zich in een ingrijpende overgang van een gedigitaliseerde naar een digitale wereld. Sociale media veranderen de aard van overheidscommunicatie, terwijl burgers en bedrijven steeds meer via digitale wegen toegang krijgen tot de overheid. Dit verandert weer de verhoudingen binnen het openbaar bestuur en tussen overheid, burger en bedrijfsleven. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid stelt daarom dat Nederland door deze technologische en in het bijzonder digitale ontwikkelingen zijn beland in een informatiesamenleving.

Die informatiesamenleving brengt echter vraagstukken met zich mee. Hoe gaat de overheid om met al deze technologische en digitale ontwikkelingen? Hoe kan zij zorgen dat ze bij blijft of misschien zelfs voorop loopt? De kansen en uitdagingen liggen er, zowel op nationaal, als op internationaal niveau.

Deze ontwikkelingen staan centraal tijdens het Landelijk Congres der Bestuurskunde, dat op 24 en 25 april wordt gehouden in Den Haag. Onder de titel Ctrl + Alt + Del: Kansrijk sturen in de informatiesamenleving gaan academici, professionals en studenten met elkaar in debat over de vraag of het openbaar bestuur in staat is koers te bepalen in het vraagstuk: hoe kansrijk om te gaan met technologische en digitale ontwikkelingen?

Executive People maakte een voorbeschouwing van de discussie, bekijk hier de video

Mer informatie over het congres is te vinden op www.lcb.nl

(MvdH)


Terug naar video overzicht

Tags

Overheid