Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
04-02-2014
Deel dit artikel:

Microsoft stelt Satya Nadella aan als nieuwe CEO (video)


Microsoft stelt Satya Nadella (foto) aan als nieuwe CEO. Satya Nadella was eerder verantwoordelijk voor de enterprise en cloud business bij Microsoft. Hij wordt de derde ceo van Microsoft na Steve Ballmer en Bill Gates.

De in India geboren Nadella is een succesfactor voor Microsoft, waar hij al 22 jaar werkt. Hij zorgde voor een sterke groei van Microsoft’s server and tools unit dat nu cloud and enterprise heet. Daarnaast maakte hij een succes van de Azure cloud diensten die het opnemen tegen Amazon Web Services.

Cricket

Lees hier zijn online CV en interesses. Zo is hij dol op cricket en houdt hij van 'dingen bouwen'.  Nadella heeft een studeerde Computer Science aan de University of Wisconsin–Milwaukee en heeft een MBA gehaald bij de University of Chicago Booth School of Business.

Bill Gates wordt lid van Microsoft's Board of Directors, als technologieadviseur van Nadella zo zegt hij in een video interview. John Thompson, voormalig Symanetc ceo, wordt onafhankelijk bestuurder en voorzitter van de Board of Directors en biedt Nadella ook alle steun, zo zegt hij in een video statement. Steve Ballmer zegt in een video statement een uitstekende opvolger gevonden te hebben.

Bekijk hier het eerste video interview met Satya Nadella.

Door: Witold Kepinski
 

Terug naar video overzicht

Tags

Software