Consultant: 'BYOD is binnen drie jaar verdwenen'

Consultant: 'BYOD is binnen drie jaar verdwenen'

Consultant: 'BYOD is binnen drie jaar verdwenen'

24-01-2014

Consultant: 'BYOD is binnen drie jaar verdwenen'


BYOD is een trend waar veel bedrijven in mee lijken te gaan. Uiteindelijk zal de trend organisaties echter bakken met geld kosten. Het zal dan ook slechts drie jaar duren voordat de BYOD-trend weer volledig is verdwenen.

Hiervoor waarschuwt Phil Cracknell, hoofd van de beveiligings- en privacyafdeling van Company 85. Company 85 is IT-consultancybureau dat is gespecialiseerd in IT-transformatie, servicemanagement, werkplekken, cloudintegratie, datamanagement en beveiliging/privacy. "Mensen willen mee gaan met de laatste trends. Zij zien dat veel andere bedrijven BYOD omarmen en denken dat zij dit daarom ook moeten doen. Ik zie Bring Your Own niet langer dan drie jaar overleven, aangezien mensen de daadwerkelijke kosten steeds meer zullen gaan inzien", stelt Cracknell.

Zware belasting
De consultant wijst op de zware belasting op de IT-afdeling die BYOD veroorzaakt. "Vroeger gaven bedrijven werknemers één soort telefoon en één soort laptop aangezien zij zeker wisten dat zij deze apparaten konden ondersteunen. Vandaag de dag worden IT-beheerders met allerlei soorten problemen geconfronteerd, waardoor de kosten fors oplopen", aldus Cracknell.

CIO's en IT-managers moeten volgens de consultant dan ook goed nadenken over het nut van BYOD. "CIO's en IT-managers moeten kunnen verantwoorden waarom zij voor BYOD kiezen. Hierbij moet niet alleen aandacht zijn voor security, maar ook voor het strategische aspect. We moeten dan ook minder aandacht besteden aan het beveiligingsaspect, aangezien dit ons belemmerd. We moeten af van het idee dat beveiliging bedrijven in de weg staat", aldus het hoofd van beveiliging bij Company 85.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility