Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
22-01-2014
Deel dit artikel:

VMware koopt voor 1,54 miljard dollar AirWatch (video)

 

VMware, leverancier van virtualisatie oplossingen koopt voor 1,54 miljard dollar Airwatch, specialist in enterprise mobility management (mdm).

AirWatch, een private onderneming met het hoofdkantoor in Atlanta, is speler in enterprise-oplossingen voor Mobile Device Management, Mobile Application Management en Mobile Content Management. Met meer dan 10.000 klanten wereldwijd en meer dan 1.600 medewerkers over negen wereldwijde kantoren bieden de oplossingen van AirWatch organisaties een strategisch platform voor het veilig beheren van het snel groeiend aantal mobiele apparaten en de steeds mobieler wordende arbeidskrachten. De locatie in Atlanta zal naar verwachting verder uitbreiden en het middelpunt worden van VMware’s mobiele activiteiten.

AirWatch wordt door onderzoeksbureau Gartner aangemerkt als marktleider op het gebied van mdm en mam-oplossingen. Grote klanten zijn onder andere United Airlines, Renault en grote Amerikaanse retailers. In Nederland wordt Airwatch verkocht door Lantech, QI ICT en Dimension Data. AirWatch neemt het onder andere op tegen Sophos, MobileIron en Fiberlink. 

Door deze overname wordt de VMware End-User Computing groep uitgebreid; het aanbod van AirWatch vormt een uitgebreid aanbod van mobiele oplossingen, dat een aanvulling is op VMware’s aanbod. De overname is goedgekeurd door de raad van bestuur van zowel VMware als AirWatch en de acquisitie zal naar verwachting aan het einde van Q1 2014 worden afgerond. De overname wordt gefinancierd door een combinatie van balance sheet contanten en opbrengsten van circa 1 miljard dollar extra schuld die wordt verstrekt door EMC. VMware blijft daarnaast doorgaan met het aandeleninkoopprogramma.

VMware licht de overname toe in een video

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar video overzicht

Tags

Mobility