Redactie - 20 januari 2014

Atos introduceert met EMC Documentum nieuwe IT-dienstverlening voor gezondheidszorg

 

Atos introduceert nieuwe oplossingen op het gebied van gegevensbeheer voor de gezondheidszorg. Met deze dienstverlening ondersteunt zij organisaties in de gezondheidszorg en zorgverleners bij het integreren, toegankelijk maken, delen en beheren van medische documenten en beeldmateriaal - zoals röntgenfoto’s en MRI-scans - die afkomstig zijn van verschillende bronnen. Het doel is een medisch archief te realiseren waarbinnen gegevens onderling kunnen worden uitgewisseld, aldus Jürgen Müller, CTO Systems Integration van Atos.

Medisch patiëntendossier

De toepassingen op het terrein van content management voor de gezondheidszorg zijn gebaseerd op het Enterprise Content Management-platform van Documentum en het hierin geïntegreerde patiëntendossier (IPR) van EMC. Deze oplossing maakt het mogelijk één overzicht van een medisch patiëntendossier en hieraan gekoppelde foto’s te ontsluiten, ongeacht modaliteit, locatie of formaat, aldus Jürgen Müller.

Klinische processen

Dcumentum IPR ondersteunt het delen van klinische informatie op basis van gestandaardiseerde IT-normen voor de gezondheidszorg. Artsen en medewerkers hebben hierdoor een volledig overzicht van patiëntgegevens. Hierdoor zijn zij in staat goed onderbouwde medische beslissingen te nemen en de zorgverlening te optimaliseren. Dit bevordert een stroomlijning van de workflow en van klinische processen in de gezondheidszorg. Daarnaast is het mogelijk een koppeling met elektronische patiëntendossiers te maken, kosten te besparen en IT-investeringen maximaal te benutten, aldus Jürgen Müller.

Door: Witold Kepinski

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024