Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
16-01-2014
Deel dit artikel:

Hogescholen voegen HR Analytics toe aan lesprogramma

 Vier Nederlandse hogescholen hebben zich aangesloten bij het QlikView Academic Program en onderkennen daarmee dat analytics niet mogen ontbreken in HR-lesprogramma’s binnen het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Avans Hogeschool, de Hogescholen van Rotterdam en Amsterdam en Saxion Hogescholen zetten de QlikView-software in om studenten meer te leren over HR-analytics. Hiermee haken de opleiders in op de toenemende behoefte aan HR Analytics als onderdeel van het HR-vakgebied.

Het QlikView Academic Program biedt studenten, docenten en onderzoekers laagdrempelig en gratis toegang tot QlikView, een softwareoplossing voor user-driven business intelligence. Zo kunnen studenten binnen een leeromgeving kennismaken met analytics en de toepassingsmogelijkheden ervan. Tot voor kort waren het voornamelijk IT-studenten die gratis gebruikmaakten van QlikView voor hun opleiding, maar QlikView-partner PurpleHRM maakte het ook voor HR-studenten mogelijk om straks met kennis van analytics het bedrijfsleven in te gaan.

Vincent Peters, RVP & MD Benelux, Oost-Europa, Rusland & CIS en Midden-Oosten en Afrika bij QlikTech: “Studenten van nu bereiden zich voor op een carrière in zeer uitdagende economische omstandigheden. De lat ligt echt hoog. Om in te kunnen spelen op continue veranderingen in de markt en snel te beslissen, zijn sterke analytische vaardigheden en tools onontbeerlijk. Het QlikView Academic Program is ontwikkeld om studenten de skills en tools mee te geven die ze nodig hebben om te slagen in het bedrijfsleven. Het programma biedt ondersteuning in het onderwijs door hands-on ervaring met analytics mogelijk te maken tijdens colleges. Het QlikView Business Discovery platform leert studenten cijfermatig naar dingen te kijken en helpt ze hun analytische denkvaardigheden te ontwikkelen; skills die ze straks in hun werk direct kunnen toepassen.”


Jeroen van der Sloot, salesmanager bij PurpleHRM: “Er is veel aandacht voor de rol van data en analytics binnen het vakgebied HR. Waarom ontbreekt het dan nog in het curriculum van HR-opleidingen, vroegen wij ons af. Kennis over analytics kan immers al lang niet meer alleen worden toegedicht aan IT’ers. Met de door ons binnen QlikView ontwikkelde HR-oplossing kunnen studenten direct met analytics aan de slag. Ze leren HR-data beter te interpreteren en advies te geven aan directies op basis van analyses. De rol van HR Analytics binnen organisaties wordt steeds belangrijker. Studenten van HR-opleidingen moeten zich daar goed op kunnen voorbereiden. Instrumenten als QlikView zijn nodig om studenten beter te positioneren op de arbeidsmarkt.”

Naast PurpleHRM is ook The Implementation Group, specialist op het gebied van CRM- en BI-oplossingen, actief met het QlikView Academic Program in Nederland. Het QlikView Academic Program is voor geaccrediteerde, publieke en private onderwijsinstellingen voor hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs. Geïnteresseerden die werkzaam zijn bij genoemde onderwijsinstellingen die inzicht willen geven en krijgen in complexe informatie, worden uitgenodigd om zich in te schrijven voor een plek binnen het QlikView Academic Program. Voor inschrijvingsmogelijkheden kijk op http://www.qlikview.com/us/company/academic-program

(PW)

Bekijk hier een eerdere reportage gemaakt tijdens de Business Discovery World Tour van QlikTech

Terug naar video overzicht