'Helft van de Britse bedrijven beschikt niet over een BYOD-strategie'

'Helft van de Britse bedrijven beschikt niet over een BYOD-strategie'

'Helft van de Britse bedrijven beschikt niet over een BYOD-strategie'

20-01-2014

'Helft van de Britse bedrijven beschikt niet over een BYOD-strategie'


Ruim de helft van alle Britse bedrijven beschikt niet over een Bring Your Own Device-strategie (BYOD-strategie). Dit terwijl dit tot allerlei beveiligingsrisico's kan leiden. Bedrijven hebben immers niet langer de controle over alle apparaten waarop met bedrijfsdata wordt gewerkt, met het risico dat data op straat komt te liggen tot gevolg.

Onderzoek van Altodigital onder beslissingsmakers toont aan dat maar liefst 63 procent van de Britse bedrijven geen IT-strategie heeft opgesteld voor BYOD. Dit terwijl 57 procent van de respondenten aangeeft dat hun werknemers hun eigen mobiele apparaten meenemen naar de werkvloer. De bedrijven blijken dan ook slecht voorbereid te zijn op deze trend, die overigens niet nieuw is.

Allerlei problemen
Het ontbreken van een BYOD-strategie blijkt voor 40 procent van de respondenten tot problemen te leiden. 71 procent van deze groep stelt vooral beveiligingsproblemen te hebben. Ook op andere gebieden kan het ontbreken van een BYOD-strategie echter tot problemen leiden. 48 procent van beslissingsmakers geeft aan door de grote hoeveelheid privé-apparaten op hun bedrijfsnetwerk tegen netwerkproblemen aan te lopen. Bij 23 procent van de bedrijven leidt dit tot moeizame toegang tot internet of zelfs het verloren gaan van e-mail.

Het onderzoek gaat ook in op de mogelijkheid om van mobiele apparaten te printen, wat volgens Altodigital een belangrijk onderdeel is van een BYOD-strategie. 20 procent van de bedrijven biedt werknemers op dit moment de mogelijkheid vanaf mobiele apparaten te printen. Van deze groep blijkt 26 procent opvallend genoeg gebruik te maken van niet geteste mobiele software, wat een risico is. 50 procent van de respondenten is van plan mobiel printen op korte termijn mogelijk te maken.

Bron: Information-Age.com 

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility