Gartner: '20 procent van de BYOD-initiatieven mislukt door te streng MDM-beleid'
14-01-2014

Gartner: '20 procent van de BYOD-initiatieven mislukt door te streng MDM-beleid'


Maar liefst 20 procent van alle Bring Your Own Device-initiatieven zal in de komende vier jaar mislukken. Vooral strenge en zelfs beklemmende maatregelen in het kader van Mobile Device Management spelen de initiatieven parten.

Dit voorspelt onderzoeksbureau Gartner, dat vooruit kijkt naar de ontwikkelingen op de mobiele markt die we de komende vier jaar kunnen verwachten. Gartner stelt dat de behoefte van bedrijven om hun data te beveiligen botst met de belangen van werknemers. Werknemers zouden vooral aandacht hebben voor het privé houden van persoonlijke informatie die op hun mobiele apparaten staat. Medewerkers hebben dus vooral behoefte aan privacy.

Mobile Device Management
De groeiende hoeveelheid mobiele apparaten op de werkvloer gaat er volgens Gartner voor zorgen dat werkgevers steeds meer aandacht besteden aan Mobile Device Management. Dit is het centraal beheren van alle mobiele apparaten die op de werkvloer aanwezig zijn. Hiervoor zijn verschillende oplossingen beschikbaar, die allen een andere aanpak hanteren. Waar sommige oplossingen zich enkel richten op het beveiligen van zakelijke data, richten andere oplossingen zich vooral op het scheiden van privé en zakelijke gegevens.

Deze laatste soort oplossingen houden ook rekening met de belangen van medewerkers. Door privé-data van zakelijke data te scheiden is het mogelijk de zakelijke data op afstand te wissen, zonder dat dit impact heeft op privé-data. De data van de medewerker is ondanks de beveiliging van het bedrijf dus veilig. Gartner verwacht dat medewerkers zich de komende vier jaar steeds verder bewust worden van het feit dat de IT-afdeling vaak bij hun privé-data kan. Bewust omgaan met de privacy van personeel wordt de komende jaren dan ook steeds meer van belang.

Onvoldoende aandacht voor privacy
Niet ieder bedrijf zal hier echter voldoende aandacht aan besteden. Gartner verwacht dan ook dat maar liefst 20 procent van alle BYOD-initiatieven zal mislukken doordat een te streng Mobile Device Management-beleid wordt nageleefd.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility