Redactie - 13 januari 2014

SLTN / Inter Access verkoopt eGov aan PinkRoccade Local Government

 

SLTN/Inter Access heeft haar eGov activiteiten op het gebied van de lokale overheid verkocht aan PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions.

Het betreft activiteiten op het gebied van het Sociale Domein en Publiekszaken, waaronder een specifieke Zorg voor Jeugd applicatie en het zaaksysteem WebNext. Door de verkoop van deze eGov oplossingen zegt SLTN/Inter Access zich verder te focussen op haar core dienstverlening, te weten Consultancy, Applicatie- en Infrastructuurservices. De acquisitie is erop gericht om de dienstverlening te continueren en de innovatie van het eGOV-productportfolio te versnellen. Na deze transactie richt SLTN/Inter Access zich op verdere groei, zowel autonoom als door mogelijke overnames.

Ambities

Met de overname van de WebNext oplossing breidt PinkRoccade Local Government haar portfolio uit op het gebied van klantgericht werken en verwacht zij haar positie als leidende marktpartij te versterken, aldus Jurriaan Piek, directeur Publiekszaken Local Government: "Geïnspireerd door selfservice concepten in andere marktsectoren (bijvoorbeeld thuisbankieren) ontwerpen wij momenteel veel gemeentelijke processen opnieuw. Wij doen dit zodanig dat de arbeidsintensieve activiteiten meteen bij de bron, de burger of ketenpartner, plaats- en tijdsonafhankelijk worden afgehandeld. Op dit moment breiden we dit concept van de ‘zelfwerkzame burger’ in co-creatie met onze klanten uit naar andere domeinen van PinkRoccade Local Government. De knowhow en ervaring van het eGov-team en haar vooruitstrevende klanten, die sinds langere tijd voorlopen in de toepassing van selfservice, ondersteunen ons hierbij."

Marktpenetratie

Door de verkoop van de eGov-activiteiten en bijbehorende maatwerk softwareoplossingen aan PinkRoccade Local Government, ontstaat er een win-win situatie voor alle betrokken partijen, zo zegt Eugene Tuijnman, CEO van SLTN/Inter Access: "De schaalgrootte en marktpositie van PinkRoccade Local Goverment levert voor klanten sterke synergievoordelen en continuïteit van de applicaties op. Voor PinkRoccade Local Goverment betekent het een verdere versterking van haar portfolio. Voor SLTN/Inter Access is met de verkoop van deze maatwerkoplossing een gedegen thuisbasis gerealiseerd voor klanten. SLTN/Inter Access had te weinig marktpenetratie om zelfstandig dit mooie product verder uit te bouwen. Door de verkoop aan PinkRoccade Local Government is er een goede en toekomst vaste situatie gecreëerd".

Door: Witold Kepinski