Redactie - 09 januari 2014

Compuware verkoopt Uniface aan private equite fund


Compuware verkoopt voor 160 miljoen dollar het ooit in 1994 aangekochte Nederlandse bedrijf Uniface aan private equity bedrijf Marlin Equity Partners. Dit samen met hun PPM en Professional services department, zo meldt Compuware ceo Bob Paul.

Uniface leverde een softwareplatform voor van database-gestuurde applicaties. Uniface was ooit bezit van Bodo Douque, een it-tycoon in die tijd. Frits Kress, die in 2003 overleed, was de grondlegger Uniface. 

Compuware wil zich al enige tijd laten overnemen door private equity bedrijven. In januari 2013 verwierp Bob Paul, ceo van Compuware, nog een overnamebod van 2,3 miljard dollar van aandeelhouder Elliot Management. Dit is een investeringsbedrijf van miljardair Paul Singer, die een aandeel van 8,7 procent heeft in Compuware.

Compuware, dat zijn zetel heeft in autostad 'Motown' Detroit,  zag in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2013 zijn omzet met 1,9 procent stijgen tot 257,9 miljoen dollar. De winst steeg met 17,4 procent naar 25,3 miljoen dollar.

Door: Witold Kepinski