Redactie - 07 januari 2014

ICT-dienstverlening van ministerie VenJ ondergebracht bij SSC-ICT Haaglanden


De rijksbrede organisatie Shared Service Centrum-ICT (SSC-ICT) Haaglanden is sinds één januari 2014 verantwoordelijk voor de ICT-dienstverlening van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De overgang is onderdeel van de Hervormingsagenda, die voor meer efficiëntie en samenwerking binnen de rijksoverheid moet zorgen.

De overgang van de ICT-dienstverlening van het ministerie van Veiligheid en Justitie naar het SSC-ICT is een eerste stap. De ministeries van Algemene Zaken, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken volgens in een later stadium. 200 medewerkers die eerder de ICT-dienstverlening voor het ministerie van Veiligheid en Justitie verzorgden zijn in dienst getreden van het SSC-ICT. De organisatie heeft hierdoor 600 medewerkers in dienst.

Gemeenschappelijke Dienstencentrum ICT
De ICT-dienstverlening van het ministerie was tot voor kort de verantwoordelijkheid van de Gemeenschappelijke Dienstencentrum ICT (GDI). Deze organisatie is onderdeel geworden van SSC-ICT en gaat zich richten op werkplekken met een hoger beveiligingsniveau. Ook gaat GDI SSC-ICT voorzien van kennis over Enterprise Resource Planning, Enterprise Content Management en Identity Management.

SSC-ICT is op dit moment de ICT-dienstverlener voor zes verschillende ministeries: Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Milieu, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën en Veiligheid en Justitie. Dit aantal moet in de toekomst verder toenemen.
 
WH