Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
30-12-2013

Top 10 interviews 2013


Executive People heeft ook dit jaar weer enkele tientallen interviews gepubliceerd, over thema's die variëren van levens redden met IT in de gezondheidszorg tot data gebruiken als asset in de haven van Rotterdam, van de rol van de CIO tot de visie van politici op cybercrime.

10. Big Data was hèt thema in 2013, en het zal naar verwachting ook komend jaar in de meeste verhalen terugkomen. Big Data-goeroe Lisa Arthur schreef een boek over het effectief inzetten van Big Data voor marketingdoeleinden.

9. Een van de zeldzame succesverhalen in de IT was dit jaar ServiceNow, geleid door de Nederlander Frank Slootman. Tijdens Knowledge 13, dit voorjaar in las Vegas, spraken we exclusief met hem over zijn strategie.

8. Eveneens dit voorjaar vond in Las Vegas Pulse 2013 plaats, waar we van gedachten wisselden over de rol van de CIO met Scott Hebner, vice president van de IBM SOftware Group.

7. Machine to machine-technologie die is ontwikkeld in de Formule 1 redt levens in een Engels kinderziekenhuis. Over deze bijzondere case spraken we met Peter van Manen, directeur van McLaren Electronic Systems.

6. Politicus Arend Jan Boekestijn spreekt zich in dit interview uit over de aanpak van cybercrime, naar aanleiding van zijn presentatie tijdens de CIO Summit 2013.

5. Voor het eerst werken IT-gebruikersverenigingen intensief samen, wat heeft geleid tot het grote Co-Create congres in december. Executive People sprak met de initiatiefnemers.

4. Voorafgaand aan Gartner Symposium/ITXpo spraken we met het management team van Gartner Benelux over trends en ontwkkelingen voor CIO's.

3. Marcel Donkers, CIO van BDO Nederland, sprak met Danny Frietman over het thema IT transformatie.

2. Het Havenbedrijf Rotterdam maakt een belangrijke transitie door, waarbij ook IT beschouwd gaat worden als asset. Dit proces wordt geleid door CIO Lourens Visser.

1. Daryl Plummer is managing vice president, chief of Research en chief Gartner Fellow. Hij is tevens chief of research voor cloud computing. In een exclusief interview met Executive People gaf hij zijn visie op Leiden in de Digitale Wereld.

 

NB Dit overzicht is gebaseerd op de bezoekcijfers over het hele jaar, het kader 'meest gelezen' op de actuele cijfers over een kortere periode

 


Terug naar video overzicht