Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
27-12-2013

Top 10 evenementen 2013


2013 was het jaar waarin voorzichtig het optimisme terugkeerde in de IT. Dat was onder meer te zien aan het grote aantal evenementen in binnen- en buitenland, en de positieve sfeer bij deze bijeenkomsten. Voor het eerst sinds tijden werd er weer meer gepraat over innovatie dan over crisis en besparen. Executive People heeft hier het hele jaar door verslag van gedaan. Hieronder een overzicht van de evenementen die het best gevolgd werden door de bezoekers van Executive People:

10. Land of opportunities voor data. Hoe haal je daadwerkelijk waarde uit data? Deze vraag kwam het hele jaar door terug op evenementen, onder meer tijdens het Master Data Management Event van Stibo Systems in Londen, waar we deze reportage maakten.

9. EMC Forum met Paul Maritz. EMC Forum 2013, in de Passenger Terminal in Amsterdam, was druk bezocht, en de reportage werd goed bekeken. Een van de keynote-sprekers was Paul Maritz, die momenteel EMC-dochter Pivotal leidt. We spraken hem in onze videoreportage, en 'Lady Backup' Kelly Brown, Director Product Marketing bij  EMC.

8. Oracle World 2013. Niet alleen een opvallend evenement vanwege de inhoud, maar traditiegetrouw ook spraakmakend door het eigenzinnige optreden van topman Larry Ellison. Hij liet het publiek in de steek tijdens de keynote, maar wist wel de America's Cup te winnen tijdens dit evenement.

7. ServiceNow Knowledge 13. Een van de snelst groeiende IT-bedrijven, en daarmee dè exponent van het nieuwe optimisme in de markt, is ServiceNow. Dit bedrijf wordt geleid door de Nederlander Frank Slootman. We spraken exclusief met hem tijdens het druk bezochte Knowledge13 in Las Vegas.

6. IBM Pulse. Veel praktijkverhalen van CIO's, de aankondiging dat IBM alle cloudoplossingen gaat baseren op open standaarden, en een relatief grote Nederlandse inbreng: IBM Pulse was een evenement dat illustratief was voor de nieuwe nadruk op innovatie met technologie.

5. Canalys Channels Forum. Oorspronkelijk een evenement dat bedoeld is voor IT resellers en distributeurs, maar tegelijkertijd een goede graadmeter voor de stemming in de markt. Executive People deed samen met Dutch IT Channel verslag vanuit Barcelona.

4. Infosecurity/Storage Expo/Tooling Event België. Primair bedoeld als evenement voor de Belgische markt, maar desondanks met een duidelijke Nederlandse inbreng, zowel bij exposanten als bij bezoekers. Executive People deed verslag vanuit Brussel.

3. Infosecurity/Storage Expo/Tooling Event Nederland. In het najaar vond in Utrecht weer de Nederlandse versie van Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event, de grootste ICT-beurs van Nederland. Het team van Executive-People, Dutch IT-Channel en BI-Platform was aanwezig voor diverse reportages.

2. Nationaal Management & IT Symposium. Samenwerking is noodzakelijk. IT is te complex geworden, en bovendien te cruciaal voor de business, om het vanuit één discipline te
benaderen. Dit was de boodschap tijdens het Nationaal Management & IT Symposium bezochten. Dit congres is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen diverse IT-vakverenigingen: Agile Consortium - ASL BiSL Foundation - BPM Forum - Business Rules Platform - itSMF - Ngi - KIVI NIRIA. Executive People was partner van dit bijzondere event.

1. Gartner Symposium/ITXpo. Het grootste CIO-event van Europa, waar dit jaar bijna vijfduizend deelnemers in een uitgebreid programma spraken over alle mogelijke ontwikkelingen in de IT. Executive People maakte als exclusieve mediapartner van Gartner Benelux een reeks reportages, waaronder dit gesprek met Dave Aron, verantwoordelijk voor het CIO Research Program van Gartner.

 

Terug naar video overzicht