Redactie - 24 december 2013

Acer krijgt vierde CEO in amper twee maanden


Bij technologiebedrijf Acer begint per januari 2014 de vierde CEO in amper twee maanden. Jason Chen (foto) neemt dan het stokje over van Stan Shih, de eigenaar van het concern. Die nam de touwtjes half december in handen, nadat topman J.T. Wang werd gewipt en ook opvolger Jim Wong na drie weken het veld moest ruimen.

Chen is afkomstig van chipfabrikant TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), waar hij verkoopdirecteur was. Voordien werkte hij veertien jaar bij Intel.

Het is al geruime tijd onrustig binnen de top van het Taiwanese bedrijf. Dat heeft vooral te maken met de forse verliezen die het lijdt. Zo boekte Acer in het derde kwartaal van 2013 een nettoverlies van (omgerekend) ruim 442 miljoen dollar bij een omzet van 3,1 miljard dollar. 2012 sloot het bedrijf af met een nettoverlies van 100 miljoen dollar over het gehele jaar.

Als antwoord op de kwakkelende bedrijfsresultaten besloot het concern half december 2013 tot een nieuwe strategie. Daarin gaat Acer zich meer toeleggen op cloud computing, software en dienstverlening, in aanvulling op de bestaande hardwareactiviteiten.

(DT)