Redactie - 23 december 2013

ICT Automatisering vindt fusievoorstel van DPA niet aantrekkelijk


Het bestuur en de commissarissen van ICT Automatisering vinden het fusievoorstel van DPA niet attractief voor aandeelhouders. 'De strategische rationale van een fusie met DPA ontbreekt', laat de dienstverlener uit Barendrecht weten. Een fusie is volgens het bedrijf dan ook niet in het belang van de belanghebbenden.

ICT Automatisering is verzeild in een tweestrijd. In juli 2013 maakte het dienstenbedrijf bekend ingenieursbureau en softwareontwikkelaar Brandfort te willen overnemen. Amper een maand eerder was er echter sprake van een fusie tussen ICT en detacheerder DPA, dat grootaandeelhouder in ICT is. Die blies ICT echter af ten gunste van de deal met Brandfort.

Bij Brandfort waren de boeken echter niet op orde, waardoor de acquisitie on hold werd gezet. De omzet- en winstcijfers weken af van de ramingen waarop ICT in juli zijn bod had gebaseerd. Begin december maakte ICT bekend dat de overname waarschijnlijk alsnog doorgaat, zij het onder gewijzigde voorwaarden.

Dat was voor DPA aanleiding om aan de bel te trekken. In het belang van de aandeelhouders van ICT Automatisering zou de in juli afgeblazen fusie met DPA alsnog moeten doorgaan, vindt de detacheerder. Het bestuur en de raad van commissarissen van ICT melden nu daarin geen heil te zien. Zij zetten liever de overname van Brandfort door.

Het uiteindelijke besluit daarover vindt plaats tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (BAVA) op 11 februari 2014. Als de aandeelhouders daar besluiten om af te zien van de overname van Brandfort, willen bestuur en commissarissen liever zelfstandig verder dan fuseren met DPA.

(DT)

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024