Philip Hennemann volgt Marjo Wildvank op als CEO Software Improvement Group (SIG)
20-12-2013

Philip Hennemann volgt Marjo Wildvank op als CEO Software Improvement Group (SIG)

 

Software Improvement Group (SIG) kondigt aan dat haar CEO, Marjo Wildvank, heeft besloten om per 1 januari 2014 met pensioen te gaan. Philip Hennemann (foto) volgt haar op.

De afgelopen 13 jaar heeft Wildvank SIG als CEO geleid en is hij instrumenteel geweest in de groei van een academische spin-off naar een zeer gezond, innovatief en klantgericht bedrijf met meer dan 10 miljoen euro omzet.

“Marjo Wildvank is 13 jaar lang een drijvende kracht en een inspiratie geweest, ik wens hem het allerbeste voor zijn pensioen en zijn toekomstige activiteiten”, zegt Tobias Kuipers, CTO en mede-oprichter. “Marjo is instrumenteel geweest in het tonen hoe een academische spin-off een winstgevend bedrijf kan worden, zonder de innovatieve kracht en haar academische achtergrond te verliezen”, zegt Prof. Dr. Joost Visser, directeur R&D. Wildvank blijft aan als non-executive bestuurder, om een ordelijke transitie van het leiderschap te faciliteren.

SIG heeft Philip Hennemann aangesteld als nieuwe CEO. Hennemann brengt zijn ervaring als oprichter en CEO van InfoStrada Sports, een makelaar in sportinformatie. “We zijn zeer blij dat Hennemann toetreedt tot ons managementteam als CEO. Zijn ervaring in sales en marketing en zijn ervaring in het laten groeien van InfoStrada Sports zullen cruciaal zijn in de volgende fase van internationale groei voor SIG. Ik zie uit naar de samenwerking met hem.” zegt Kuipers.

SIG is opgericht in 2000 als spin-off van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI). SIG geeft praktisch en concreet advies waarmee onze relaties kosten kunnen reduceren, de effectiviteit kunnen verhogen en IT-projecten sneller kunnen opleveren.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software