Redactie - 17 december 2013

Appical krijgt kapitaalsinjectie onder leiding van het Merapar TMT Fund

 

Appical, aanbieder van softwarematige inwerkoplossingen, heeft een succesvolle investeringsronde afgesloten onder leiding van het Merapar TMT Fund. Met dit investeringsfonds richt Merapar zich op early-stage bedrijven in de sectoren technologie, media en telecom.

Appical zal de kapitaalsinjectie gebruiken voor de internationale expansie en streeft ernaar om de Angrybirds te worden voor inwerkprogramma’s. In Europa maken onder andere Philips, Ahold en KLM al gebruik van Appical om werknemers sneller in te werken in een nieuwe functie.

Paul de Bot, partner bij Merapar, vertelt: "Appical past goed bij onze strategie om te investeren in bedrijven die een revolutie in hun segment kunnen realiseren en de potentie hebben om daarin marktleider te worden. Merapar ziet ernaar uit om nauw samen te werken met het sterke management team van Appical. We hebben groot vertrouwen in de propositie van Appical en in hun Europese expansiestrategie. Wij zullen daaraan bijdragen met onze expertise om internationale groei te realiseren met cloud-gebaseerde oplossingen.”

Sinds haar oprichting in 2012 heeft Appical zich ontwikkeld als een speler in inwerkprogramma’s met een sterke focus op de beleving van de werknemer. Appical biedt een mobiel platform dat werknemers actief betrekt bij het inwerkproces in hun nieuwe functie. Door gebruik te maken van de laatste technologie zoals augmented reality, games, social elementen en interactieve opdrachten wordt inwerken veel leuker en effectiever, aldus Appical. Het Appical-platform is te beheren vanaf een centrale en veilige web-interface en direct te implementeren. “We zijn trots met de komst van Merapar als aandeelhouder en ons de mogelijkheid biedt om onze ambitieuze groeiplannen te realiseren. Merapar is een waardevolle partner met een solide achtergrond in de technologiesector en heeft veel ervaring, die ons internationale succes een extra impuls gaat geven”, stelt Gerrit Brouwer (foto), oprichter en CEO van Appical.