Redactie - 16 december 2013

TSS voor 240 miljoen euro overgenomen door Constellation Software

 

Total Specific Solutions (TSS), een vertical market software (VMS)-onderneming van de Benelux, neemt de volgende stap in haar groeistrategie met een nieuwe eigenaar Constellation Software. Constellation Software, dat TSS voor 240 miljoen euro overneemt, is gespecialiseerd in vertical market software ondernemingen,

TSS wordt een nieuw onderdeel binnen Constellation Software. Transactie-adviseurs voor TSS waren Allen & Overy, ABN AMRO en KPMG. Robin van Poelje (foto), CEO Total Specific Solutions: “TSS wil de komende jaren blijven groeien en innoveren. Wij voorzien dat een nieuwe generatie softwareproducten steeds meer vanuit een Europees perspectief ontwikkeld zullen worden. Samen met Constellation Software verwachten we te blijven voldoen aan deze zich sterk ontwikkelende marktvraag.”

Deze transactie biedt Constellation aanvullende software en technologie in de markt van huisartsen, apothekers, gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, onroerend goed belastingen en gemeenten, aldus Mark Leonard, President van Constellation Software. “We voorzien dat de succesvolle afronding van deze transactie toegevoegde waarde zal brengen voor klanten en ten gunste zal vallen van medewerkers en aandeelhouders.”

TASS

Het management van TASS in Nederland en België heeft gezocht naar hoe zij het beste kan aansluiten bij de Europese VMS-platform ambitie van TSS. TASS, als embedded software ontwikkelaar, kent een dienstverleningspakket en marktbenadering die sterk verschilt van de overige TSS-bedrijven. Omdat TASS weinig profijt kan realiseren uit het VMS-platform heeft het management van TASS, in overleg met TSS, aandeelhouder Strikwerda Investments gevraagd de TASS-aandelen niet aan Constellation Software te verkopen. Dit betekent dat TASS per 1 januari 2014 geen onderdeel meer uitmaakt van de TSS-groep, maar als zelfstandige onderneming verder gaat.

Door: Witold Kepinski