Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
13-12-2013

IT Awards uitgereikt, Maarten Looijen geëerd


Tijdens het Nationaal Management & IT Congres congres zijn drie belangrijke awards uitgereikt:
 
1. De ASL BiSL Trofee 2013: Deze Award wordt toegekend aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de vakgebieden applicatiemanagement en/of business informatiemanagement. Winnaar was Professor Maarten Looijen die als grondlegger van het functioneel-beheerdenken de prijs won.

2. De IT Co-creation Award 2013 ging naar het Kadaster. Stella Kuin nam de prijs namens de organisatie in ontvangst. De IT Co-creation Award is in het leven geroepen voor IT-projecten waar samenwerking, open innovatie en gedeelde verantwoordelijkheid centraal staan.

3. IT Hero 2013 is geworden Vanessa Engelhart voor haar inspanningen om jonge kinderen en vooral meisjes te interesseren voor techniek. Deze Award is o.a. bedoeld ter promotie van het ICT-vakgebied door extra aandacht te schenken aan succesvolle ICT-initiatieven en IT-helden. Deze award is uitgereikt aan de persoon die een wezenlijk verschil heeft gemaakt op maatschappelijk vlak. De jury is van mening dat Vanessa een zeer waardevolle bijdrage levert aan de promotie van het vakgebied van ICT. Met de wereldwijde digitale transitie is het van groot belang dat we de komende generaties weten te enthousiasmeren voor een carriere als ICT professional. Haar aanpak werkt, is schaalbaar en maakt haarzelf tot rolmodel.

7 vakverenigingen - Agile Consortium, ASL BiSL Foundation, BPM Forum, Business Rules Platform Nederland, KIVI NIRIA, ITSMF en NGI - hebben 10 december jongstleden op initiatief van bITa Center laten zien dat co-creatie mogelijk is en samen een zeer succesvol nieuw jaarlijks symposium te lanceren. Om een van de keynotesprekers te parafraseren: "Co-creatie is the new competition!"
 
De eerste editie van het MITSymposium was een doorslaand succes. Met 650 bezoekers en een prachtig programma met ongeveer 80 sprekers en discussieleiders is een nieuwe raamwerk voor IT-events neergezet. Niet meer alleen, maar minder en samen is een boodschap die aanslaat bij zowel deelnemers als marktpartijen.

Het thema Co-create! viel in zeer goede aarde en sluit aan bij de tijdgeest waar bedrijven en professionals uit hun silo’s moeten komen om de transformatie vorm te geven die ze doormaken. Dat dit allemaal nog niet zo eenvoudig blijkt kwam bij vele sessies aan de orde.

Bekijk hier de reportage


Terug naar video overzicht