Redactie - 12 december 2013

Schiphol Group live met SharePoint Intelligence Portal


Schiphol Group heeft het online portaal‘SharePoint MarketResearch Intelligence (MRI) Portal’ geïmplementeerd. Hiermee hebben de medewerkers van Schiphol Group real-time inzicht in relevante rapportages, analyses en onderzoeken.Het portaal is gerealiseerd door ETTU, specialist in productiviteitsverhogende Microsoft SharePoint oplossingen en diensten voor overheid en bedrijfsleven.

De MRI-afdeling levert binnen de gehele Schiphol-organisatie marktonderzoek en rapporten zoals een kwaliteitsmonitor en vervoercijfers. De onderzoeken, klantinzichten en trendrapportages werden voorheen over en weer gedeeld via e-mail; er was geen centrale plek waar iedereen snel de laatste informatie kon vinden of uploaden/downloadenen documenten werden veelvuldig lokaal opgeslagen. Dankzij het MRI-portaal is al deze informatie nu 100% gestroomlijnd via SharePoint, wat veel efficiency met zich meebrengt.

Daan Mens, Manager ICT Asset&Generic ServicesvanSchiphol Group:“Het portaal is in één maand tijd goed bezocht en de gebruikers reageren enthousiast. Uitdaging is nu vooral: hoe halen we er nog meer uit? We zien dit project als een eerste pilot en gaan verder werken aan een bedrijfsbrede implementatie, de eerste uitbreidingen staan al op de rol.”

Schiphol Group heeft gekozen voor Microsoft SharePoint als samenwerkingsplatform voor workflows en documentmanagement. ETTU is, naast de partijdie de implementatie van het MRI-portaalverzorgde, tevens de partij diehet onderhoud en beheervan het totale SharePoint-platform binnen Schiphol Group verzorgt.