Redactie - 02 december 2013

Veris Bouwmaterialengroep kiest voor nieuw groothandels-ERP in de cloud van UNIT4


Veris Bouwmaterialengroep gaat het nieuwe UNIT4 Agresso Wholesale inzetten als centraal systeem voor registratie van onder andere verkoop, inkoop, logistiek en intercompany-transacties. Bijna alle honderd Bouwcenter-vestigingen zullen het ERP-systeem gefaseerd in gebruik gaan nemen.

UNIT4 Agresso Wholesale draait in de UNIT4 Cloud. Dankzij het centrale systeem is Veris in staat om de logistiek en onderlinge voorraaduitwisseling te stroomlijnen en zo een efficiencyslag bij de aangesloten bedrijven te realiseren.

Veris Bouwmaterialengroep fungeert als backoffice voor aangesloten bedrijven. Zij faciliteert de inkoop, logistiek, informatisering en automatisering en de Bouwcenter Formule. Eén van de belangrijkste taken is de inkoop van bouwmaterialen, hout en plaatmateriaal, gereedschappen en ijzerwaren, keukens, tegels en sanitair.

Het logistieke centrum van Veris is met meer dan 27.000 m² opslagruimte de schakel tussen de leveranciers en de eigen magazijnen van de Bouwcenter-vestigingen. Hierdoor hoeven artikelen met een lage omloopsnelheid, maar ook zeer specialistische artikelen, geen kostbare ruimte in de magazijnen van de vestigingen in beslag te nemen. De vestigingen beschikken via het logistieke centrum altijd over een zeer breed assortiment.

Van oudsher hebben de aangesloten bedrijven een eigen ERP-systeem in gebruik. Met het oog op het nog sneller kunnen leveren en de veranderende markt, wil Veris over op een centraal systeem. Dit moet integraal inzicht geven in de voorraden van de bedrijven, waardoor het mogelijk is de logistiek te optimaliseren: de voorraden zo klein mogelijk houden, de leveringssnelheid maximaliseren en schaalvoordelen realiseren.

Een belangrijk selectiecriterium was de aanpasbaarheid van het ERP-systeem. De handel in bouwmaterialen is zeer concurrerend en kent een grote dynamiek. Om hierop effectief te kunnen inspringen, is het cruciaal voor Veris dat het beoogde ERP-systeem eenvoudig en tegen geringe kosten kan worden aangepast na implementatie. Daarnaast moet het systeem zo te configureren zijn, dat zowel grote als kleine vestigingen van de bedrijven er goed mee kunnen werken. Tenslotte moet het centrale systeem via de cloud kunnen worden geleverd, waarbij elk aangesloten bedrijf maximale vrijheid behoudt voor zijn individuele handelsgeest.