Redactie - 29 november 2013

'Flexibiliteit en gebruiksgemak doorslaggevend bij ontwikkeling zakelijke apps'


Flexibiliteit en gebruiksgemak zijn cruciaal voor het succesvol ontwikkelen van applicaties. Dit blijkt uit onderzoek onder 160 onafhankelijke softwareleveranciers en IT-professionals, gehouden door Progress. Het onderzoek werd gehouden tijdens de EMEA PUG Challenge.

Slechts 4 procent van de respondenten gaf aan dat het vinden van een ontwikkelaar met de juiste kennis en kunde gemakkelijk was, tegen 50 procent die het juist erg moeilijk vindt.

De onderzoeksresultaten laten zien dat er meer aandacht nodig is voor het gebruiksgemak van ontwikkelplatformen en minder aan de technische mogelijkheden, concluderen de onderzoekers. Slechts 41 procent van de respondenten is van mening dat technische expertise de belangrijkste eigenschap moet zijn van een ontwikkelaar. Een kwart van de respondenten gaf aan dat de succesvolle implementatie van hun eigen mobiele applicaties in de weg werd gestaan door het gebrek aan een goede ontwikkelaar.

Een ruime meerderheid van de respondenten onderstreepte het belang van een flexibel applicatie-ontwikkelplatform. 87 procent gaf aan dat hun ontwikkelaars normaal gesproken gelijktijdig werken aan een tot vier applicaties en 74 procent aangaf dat hun zakelijke applicaties voor meer dan een device geschikt moet zijn. Bijna de helft (47 procent) van de respondenten vindt dat snelheid een belangrijk aspect is in de ontwikkeling van applicaties en dat deze applicaties binnen een week opgeleverd moeten worden om aan de verwachting van hun klanten te voldoen.

(DT)

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024