Redactie - 25 november 2013

Ireen Wüst wordt kopvrouw van het Samsung GALAXY Team Nederland


Ireen Wüst wordt kopvrouw van het Samsung GALAXY Team Nederland. Ook olympiër Bell Berghuis (snowboardcross) en paralympiër Bibian Mentel (snowboarden) maken deel uit van het team dat met hulp van het Nederlandse publiek op jacht gaat naar goud in het Russische Sochi. 

Via het platform dat vanaf half december live is, kunnen teamleden de sporters helpen bij de jacht naar olympisch goud. Via zogenaamde “Teamtaken” zorgen de teamleden voor optimale ondersteuning. De sporters geven bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen met berichten, foto’s en video’s die zijn gemaakt op de Samsung GALAXY Note 3.
 
Vuur
“Hiermee willen wij het publiek in direct contact met de olympische sporters brengen, waardoor zij de Spelen nóg intenser ervaren, waar ter wereld zij ook zijn,” zegt Geert Mol, Head of Marketing Communications bij Samsung Electronics Nederland. “Om Nederlanders nóg dichter bij het olympisch vuur te brengen, maken wij ze teamlid van ons Samsung GALAXY Team. Wij bieden ze een unieke ervaring. Dichter bij het olympisch vuur kun je echt niet komen.”
 
Sochi
Voor de Olympische Spelen in Sochi heeft Samsung het grootste GALAXY Team ooit gevormd, dat bestaat uit teams uit 20 landen. Met ruim 80 atleten zoals de Italiaanse rodelaar Armin Zöggeler die in Sochi de eerste olympische wintersporter kan worden die zes medailles op rij wint op hetzelfde onderdeel.
Alle atleten die deelnemen aan de Olympische Spelen van Sochi 2014 ontvangen van het IOC de Samsung GALAXY Note 3. Zo kunnen zij hun Olympische Spelen optimaal ervaren, vastleggen én delen. De actie maakt deel uit van het initiatief ‘Samsung Smart Olympic Games’.

Door: Witold Kepinski