Redactie - 25 november 2013

New Day at Work krijgt kapitaalinjectie van Value Creation and Company (VC&C)


Investeerder Value Creation and Company (VC&C) verstrekt een onbekend groeikapitaal aan New Day at Work uit Bunschoten. De ontwikkelaar van de online werkplek van de toekomst, Workspace 365, wil met dit groeikapitaal internationaal doorbreken.

Office 365
New Day at Work, opgericht in 2010 door Hans de Graaf en Erik Nicolai (foto), ontwikkelt Workspace 365. Dit is een complete online werkplek met de kracht van Office 365. Nicolai: "Hiermee biedt het organisaties een complete online werkplek in de Cloud. Door de gebruiksvriendelijke interface creëert Workspace 365 meer structuur en eenvoud dan Office 365 en verhoogt het daarmee de productiviteit voor alle medewerkers. Het beheren en creëren van documenten en e-mail in de browser is nu via elk apparaat mogelijk. Daarnaast is het via de app store mogelijk extra apps te bestellen welke volledig geïntegreerd zijn in Workspace 365. Apps zoals CRM, kilometer- en urenregistratie, offertes- en facturatie en project management. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk om e-mail en documenten direct te linken aan een relatie of een project."

KPN
Na lancering van de eerste versie eind 2011, werden bedrijven geholpen met een complete online werkplek. In 2012 is de strategische beslissing genomen om klanten niet meer direct aan te sluiten, maar juist te focussen op ICT dienstverleners die al Office 365 aanbieden. Momenteel wordt er hard gewerkt om partners als KPN te helpen met de lancering van een “eigen” Workspace 365 voor hun klanten en resellers. “Door deze partners zijn er nieuwe invalshoeken ontstaan betreffende de toepassing van Workspace 365”, aldus Erik Nicolai. “Het mooiste wat er met een nieuw product kan gebeuren, is dat partners kansen zien in de propositie en hier nieuwe opportunities mee willen creëren”.

“Na vele gesprekken met geïnteresseerde Europese en Amerikaanse ICT partners was het duidelijk dat we nu het momentum hebben en niet moeten aarzelen wat betreft onze internationale ambities”, zegt Hans de Graaf. “Op basis van die conclusie zijn wij begonnen met het zoeken naar de juiste investeerder. Dit selectietraject kost veel tijd, maar het vinden van de juiste investeerder is een belangrijke en strategische beslissing. Uiteindelijk moet de kennis en ervaring wel aansluiten bij New Day at Work”.
 
Workspace Aggregator
De investeerders van Value Creation and Company bleken in alle opzichten de beste match. Naast de kennis en ervaring van VC&C betekent dat we nu sneller internationale partners kunnen onboarden en qua team verder kunnen groeien. “New Day at Work heeft een enorme groeipotentie” meent Aldebert Wiersinga, Managing Partner van VC&C. “Door Gartner worden zij ook wel een Workspace Aggregator genoemd, en naar hun mening ‘will they transform the Client Computing marketscape’. Kijkend naar de tractie die nu in de markt ontstaat, is dit ook precies wat we zien gebeuren, zeker met twee goede ondernemers als Hans en Erik aan het roer.”

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024