Jan-Paul van Burgsteden, True: 'Wij snappen heel goed hoe technologieën onderling werken'
23-11-2013

Jan-Paul van Burgsteden, True: 'Wij snappen heel goed hoe technologieën onderling werken'


True is een Amsterdamse aanbieder van managed hosting- en virtualisatiediensten en is sinds eind 2012 in handen van investeringsgroep Broad Horizon. True krijgt door de overname de mogelijkheid om zijn hosting-, cloud- en colocatie-activiteiten verder uit te bouwen en naar een hoger plan te tillen, aldus Jan-Paul van Burgsteden (foto), Algemeen Directeur van True.

Rust
True biedt virtualisatiediensten aan op het zelfontwikkelde Highlander-platform dat streng is beveiligd met het ISO27000:2005-certificaat. Managed hostingprovider True heeft een brede klantengroep van eindgebruikers, resellers, softwareontwikkelaars, fullservice internetbureaus, webshops en uitgeverijen. Klanten zijn onder andere VNU, KPN, Afas, Endemol, Tweakers en ID&T. Jan-Paul van Burgsteden bouwt de managed hostingformule verder uit. “True wil niet de grootste, maar wel de beste webhostingprovider van Nederland zijn. Onze focus ligt altijd op het ontzorgen van organisaties die voor productie en omzet bovengemiddeld afhankelijk zijn van hun online activiteiten. We denken altijd in verbeteringen en optimalisaties voor onze klanten en voeren deze proactief door. En dat zorgt voor rust en continuïteit.”

Dynamische website
Jan-Paul van Burgsteden heeft al vanaf jonge leeftijd een passie voor informatietechnologie die uiteindelijk leidde tot de oprichting van True. “Ik ben rond 2000 in de hostingmarkt begonnen, toen was ik nog student. Ik had al op vroege leeftijd een passie voor software. Zo programmeer ik al vanaf mijn achtste. Toen ik zestien jaar oud was, ontwikkelde ik mijn eerste website. Tijdens mijn studie, maakte ik een studie over het ontwikkelen van een dynamische website met het gebruik van een database. Mijn bevindingen paste ik zelf later commercieel toe. We hebben rond die tijd ook een server aangeschaft waarop we onze projecten gingen draaien voor bedrijven. Dat ging al vanaf het begin erg goed. De vraag nam toe, waardoor we meer informatietechnologie moesten toepassen, zoals databases en back-upservers. Dat vroeg om steeds meer ruimte, vandaar dat we naast webhosting zijn gestart met colocatie.”

Webapplicaties
Van Burgsteden vond de eerste jaren als ondernemer spannend en er waren veel leermomenten. “Op mijn achttiende had ik opeens een onderneming. Het was toen vallen en opstaan, maar het is uiteindelijk goed gegaan. We zaten op het goede moment in de juiste markt met het aanbieden van managed hosting voor webapplicaties. We zagen dat software convergeert richting webapplicaties in de cloud. Kijk maar naar Microsoft Office 365 of online accountancy software; alle software gaat uiteindelijk richting webapplicaties. Het soort besturingssysteem, web- of databasesoftware dat daaronder draait, maakt dan niet meer uit. True is succesvol geworden dankzij een proactieve dienstverlening met een focus op duurzame oplossingen die we op maat samenstellen en onderhouden voor onze opdrachtgevers. De webapplicaties die we hosten, zijn snel toegankelijk vanuit elk soort device en browser. We bieden onze opdrachtgevers een volledige proactieve ondersteuning tot aan hun dynamische websites, databases en portals.”

Pionier
True heeft zich door de jarenlange ervaring ontpopt als dé specialist voor webapplicatiehosting in Nederland, aldus Van Burgsteden: “We zijn als pionier betrokken geweest bij de eerste diensten die via internet werden aangeboden. De problemen die prestatievermindering of continuïteit van de online diensten in gevaar brengen, hebben we al minimaal een keer meegemaakt. We weten daardoor precies hoe we eventuele pijnpunten in software of applicaties voor kunnen zijn of hoe we de functionaliteit ervan moeten herstellen. Als we bijvoorbeeld zien dat een query tien keer per minuut bij een webapplicatie langskomt en drie seconden duurt, gaan de bellen bij ons rinkelen. True analyseert en past dan de configuraties actief aan, zodat de snelheid van de webapplicatie verbetert. In de hostingtechnologie heb je altijd te maken met een grijs gebied waar wij niet bang voor zijn. Als er een probleem is met tussenliggende middleware herstellen we dat snel en proactief. Andere providers gaan al snel een server opnieuw installeren, maar dat komt bij ons niet voor. Wij snappen heel goed hoe technologieën onderling moeten werken.”

Virtual Dedicated Server (VDS)  
De hoge beschikbaarheid van webapplicaties wordt mede mogelijk gemaakt door een zelfontwikkeld virtualisatieplatform, zegt Van Burgsteden. “True heeft zelf een Virtual Dedicated Server ontwikkeld op een Kernel-based Virtual Machine (KVM) hypervisor. De Virtual Dedicated Server voelt aan als een fysieke dedicated server, zonder bijkomende nadelen als langdurige migraties en statische configuraties. We hebben ons KVM-gebaseerde virtualisatieplatform sinds 2008. Dat was een weloverwogen beslissing en nu de facto standaard. Je houdt oplossingen simpel. De schil en beheersoftware rond de KVM hebben we zelf ontwikkeld. Je kunt geen betere virtuele server krijgen die ervoor zorgt dat applicaties, zoals e-commercesoftware van webshops, altijd in de lucht blijven en presteren.”

ISO 27000:2005
Van Burgsteden noemt een aantal andere sterke punten die True biedt. “We hebben een meer dan complete dienstverlening met Service Level Agreements (SLA) die een proactieve werkwijze garanderen. We besteden bijvoorbeeld minimaal een bepaalde hoeveelheid aan het achterhalen van een oorzaak van een incident. Bij veel andere providers krijg je enkel te horen wat er gebeurd is en is de kans dat het weer zal gebeuren groter, omdat de oorzaak niet bekend is. Wij willen direct verder gaan zodat we niet steeds achter de feiten aan hoeven te lopen.”

Van Burgsteden zegt hier verder over. “We houden ons bezig met de operationele uitdagingen van onze opdrachtgevers, omdat we denken dat je ze dan nog beter kunt helpen met hun prestatie- en continuïteitsvraagstukken. Onze opdrachtgevers krijgen direct specialisten aan de lijn, zo voelt het alsof we een afdeling van hun organisatie zijn. We zijn al lang ISO 9001:2008 en 27001:2005 gecertificeerd. Deze certificeringen geven aan dat we voldoen aan de hoogste eisen als het gaat om beveiliging van informatie. Hierdoor kunnen we voorkomen dat er problemen ontstaan. We zien mogelijke incidenten aankomen en we grijpen in voordat er echt iets gebeurt. Ik denk altijd in verbeteringen en optimalisaties, bijvoorbeeld door met de opdrachtgever te kijken naar zijn bestaande webapplicatie en alles zo te configureren dat er meer prestaties kunnen worden gerealiseerd.”

Decode Friday en Kings of Code
True onderhoudt veel contact met zijn klanten en IT-specialisten, zoals developers. Van Burgsteden: “Bij True werken veel technische specialisten en er is altijd ruimte voor nieuw talent. We zoeken bijvoorbeeld Windows-, Linux,- en securityspecialisten. We zijn verder actief met sponsoring van initiatieven op het gebied van webontwikkeling en we houden conferenties op ons kantoor met als doel om kennis te delen. Dat doen we bijvoorbeeld tijdens onze Decode Friday, een eigen opgezette label. Op zo’n avond wordt er onder het genot van bier en pizza gediscussieerd en kennis gedeeld door technische specialisten. We richten ons hierbij op ontwikkelaars in samenwerking met The Next Web (TNW), die initiatiefnemer zijn van Kings of Code. Daarnaast nodigen we de Nederlandse MySQL, Ruby en PHP gebruikersgroepen uit om de nieuwste ontwikkelingen te komen presenteren bij ons op kantoor. Zo proberen we ons steentje bij te dragen aan het faciliteren van de kenniseconomie in Nederland op informatietechnologievlak.”

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud