Redactie - 22 november 2013

Software AG klanten starten Dutch webMethods User Group


Gebruikers van het webMethods-platform zoals DSM, Fabory, Vopaken integratiepartner inQdo hebben samen een Nederlandse Dutch webMethods User Group (DwMU) opgericht. De vier organisaties maken al lange tijd intensief en naar volle tevredenheid gebruik van webMethods, de integratiesoftware van Software AG. De activiteiten van de DwMU zijn erop gericht webMethods-gebruikers met elkaar in contact te brengen en periodiek te informeren over de toepassing en de ontwikkelingen van de oplossing. De officiële kick off-sessie heeft 31 oktober jl. plaatsgevonden in het Global Educational Services Center van Software AG in Den Haag.

Alex Verwijmeren (foto), voorzitter van de DwMU en Team manager Integration Webapplicatie Services (IW@S) bij DSM Business Services IT Shared Services: “DSM maakt sinds 2002 gebruik van producten uit de webMethods-suite. Als jarenlange gebruiker van webMethods zie ik zeker de meerwaarde van een sterke gebruikersvereniging op Nederlandse bodem, vooral omdat het aantal webMethods-gebruikers de afgelopen jaren in Nederland flink is toegenomen. De ervaringen van nieuwe en bestaande gebruikers kunnen DSM helpen om webMethods beter in te zetten. Dit is voor mij één van de belangrijkste doelstellingen van de DwMU.”

Jan Willem Opschoor is Integratie Consultant bij Vopak en verantwoordelijk voor het integratieplatform: “Wij gebruiken webMethods sinds 2002. Het is voor ons het primaire platform voor de ondersteuning van onze B2B- en enterprise application integration-processen. Een usergroup is belangrijk voor zowel het netwerken als de kennisdeling, maar ook om Software AG van input te voorzien voor de ontwikkeling en toekomst van dit product.”

Freddy Berghmans, Manager Competence Center Application bij Fabory: ”webMethods is sinds 2004 ons integratieplatform waarmee we de elektronische communicatie tussen onze leveranciers en klanten koppelen aan onze ERP-systemen. Benchmarking en in contact komen met peers uit dezelfde industrie zijn belangrijke redenen voor mij om deel te nemen aan het bestuur.”