70 procent van CIO's ziet kostenbesparing als hoogste prioriteit
20-11-2013
Deel dit artikel:

70 procent van CIO's ziet kostenbesparing als hoogste prioriteit


Kostenbesparing staat bovenaan de top 5 prioriteiten van de Nederlandse CIO. 70 procent van de CIO’s ziet dat op dit moment als belangrijkste taak, blijkt uit onderzoek van Harvey Nash.

Het zorgen voor een stabiele IT-omgeving staat op de tweede plek met 67 procent. Daarnaast is het verhogen van operationele efficiency (57 %) en het verbeteren van zakelijke processen (56%) belangrijk. Hekkensluiter is de ontwikkeling van nieuwe producten en services (48%). Recruiter en uitbestedingsdienstverlener Harvey Nash meldt dat in zijn jaarlijkse CIO report.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de rol van de Nederlandse CIO de afgelopen zes jaar steeds meer gericht is op de business. Daarnaast is hij door de jaren heen innovatiever geworden. De Nederlandse CIO ziet overigens minder mogelijkheden voor innovatie dan zijn internationale collega (60% ten opzichte van 71%).

Roland Steenvoorde, directeur van Harvey Nash Executive Search: “Door je als organisatie alleen te richten op besparen en het verzorgen van een stabiele IT-omgeving, ga je als bedrijf geen verschil maken. Innoveren is en blijft belangrijk, omdat je hiermee voorop blijft lopen in de markt en daarmee de concurrentie voor kan zijn. Idealiter zou de top 5 dus andersom zijn, maar dat is voor veel CIO’s nog niet de realiteit. Het is wel veelbelovend dat de CIO’s meer betrokken zijn bij de business. De invloed die de CIO hierbij kan uitoefenen kan het succes bepalen voor een organisatie.”

(DT)

 

Terug naar nieuws overzicht