Redactie - 17 november 2013

Oracle lobbyt om Enginereed Systems op aanbestedingenlijstje te krijgen


Oracle wil graag met zijn Enginereed Systems meedingen naar overheidsbestedingen. Oracle Engineered Systems zijn compleet geïntegreerde oplossingen die bestaan uit hardware, software en dienstverlening.

“De Oracle Engineered Systems zijn voor klanten die IT-oplossingen willen met een hoge mate van voorspelbaarheid en lagere kosten”, aldus Reinier van Grieken (foto), managing director van Oracle Nederland. “Maar bij aanbestedingen vragen overheden nog steeds naar separate storage, servers, switches en software. Terwijl Oracle een complete stack kan aanbieden. We praten inmiddels twee jaar met de overheid om Engineerd Systems ook mee te laten dingen met aanbestedingen.”

Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie gebruikt overigens al een Exadata Engineered System. Het Openbaar Ministerie heeft in 2011 het beheer van haar technische infrastructuur uitbesteed aan Atos. De vijfjarige overeenkomst markeert de eerste fase van de outsourcingstrategie van het OM en betreft het beheer van ruim 6.500 werkplekken (vast en mobiel), de kantoorautomatisering, de VOIP-omgeving en zakelijke toepassingen, inclusief hosting van de achterliggende infrastructuur.

Door: Witold Kepinski


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024