Redactie - 16 november 2013

Nederland ICT: Sectorplan ICT snel uitvoeren


CA-ICT heeft recent een sectorplan ICT ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Dit sectorplan moet bijdragen aan het wegnemen van een reeks knelpunten op de ICT-arbeidsmarkt. De begroting bedraagt ruim 10 miljoen euro. Het streven is om door middel van dit plan 500 tot 1.000 jonge afgestudeerden aan een baan in de ICT te helpen, enkele duizenden ICT professionals bij te scholen en zo'n 300 werkzoekende ICT'ers te helpen aan werk in de sector. ICT-bedrijven kunnen dankzij dit plan investeren in de opleiding van eigen medewerkers. Het is nu mogelijk om 50 procent van de investering gesubsidieerd te krijgen.

In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat sociale partners een sectorplan kunnen indienen met als doel vermindering van de werkloosheid op de korte termijn. Het sectorplan, voor de periode 2014 - 2015, levert tevens een bijdrage aan een beter functionerende arbeidsmarkt. De ICT-sector heeft nu al te maken met moeilijk vervulbare vacatures. Binnen afzienbare tijd worden tekorten op de arbeidsmarkt voorzien van 4.000 tot 7.000 professionals. Vraag en aanbod sluiten niet op elkaar aan.

Nederland ICT spreekt van een urgente situatie. De brancheorganisatie is blij met de mogelijkheden die het sectorplan biedt voor bedrijven en werknemers, aldus voorzitter Bart Hogendoorn (foto): "De ontwikkelingen in de ICT-sector gaan razendsnel. Er wordt nu kennis gevraagd die in de opleidingen van slechts een paar jaar terug niet aan bod kwam. Daar kan nu wat aan worden gedaan." Ook Louis Spaninks, directeur CA-ICT is enthousiast. "Het CA-ICT is er van overtuigd dat deze investering bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van ICT, voor zowel producenten als gebruikers. Hiermee kunnen de voorspelde tekorten aan ICT-professionals worden beperkt. Dat is niet alleen in het belang van de sector, maar van de Nederlandse economie als geheel."


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024