Redactie - 25 oktober 2013

Software AG boekt iets minder omzet


Software AG heeft de voorlopige financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2013 bekend gemaakt. Het bedrijf rapporteert voor dit kwartaal een totale omzet van 238,5 miljoen euro. Dat is minder dan de 257,4 miljoen euro van een jaar geleden.

De omzet uit producten (licenties en onderhoud) groeide vier procent (jaar-op-jaar) en bedroeg 175,1 miljoen euro.

Het bedrijfsonderdeel Business Process Excellence (BPE), waarmee bedrijven in staat zijn hun bedrijfsprocessen te verbeteren, systemen te moderniseren, te integreren en beter zicht te krijgen op hun bedrijfsvoering om zo betere beslissingen te nemen, boekte een omzet van 114,3 miljoen euro (in 2012 was dat 96,7 miljoen euro). Meer dan tien procent hiervan was afkomstig uit de verkoop van big data-oplossingen. Met name de regio’s Noord-Amerika en EMEA waren verantwoordelijk voor deze groei. 

Gezien het aantal opdrachten dat nog in de pijplijn zit, is Software AG ervan overtuigd dat de inkomsten uit zijn BPE-producten zoals ARIS, webMethods, Apama en Terracotta verder zullen stijgen voor de rest van het jaar, aldus Karl-Heinz Streibich (foto), CEO van Software AG. Lees meer over de financiele resultaten hier.

Door: Witold Kepinski