Redactie - 24 oktober 2013

Samenstellen van HR-rapportages kost gemiddeld 850 uur per jaar


Gemiddeld besteden organisaties 850 uur per jaar ofwel 17 uur per week aan het samenstellen van HR-rapportages. Dat blijkt uit recent onderzoek in opdracht van SAP-bedrijf SuccessFactors.

De tijdinvestering is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk toegenomen doordat bedrijven intern steeds meer statistieken over hun personeel opvragen. De wens om meer statistieken speelt bij 72 procent van de respondenten die in het wereldwijde onderzoek werden ondervraagden. Er namen 1300 mensen deel aan het onderzoek, voornamelijk met een functie in HR, financiën en IT-management.

Eveneens 72 procent van de respondenten meldt dat hun personeel in toenemende is verspreid over verschillende vestigingen in binnen- en buitenland. Dit leidt er onder meer toe dat 51 procent moeite heeft met het combineren en analyseren van gegevens uit diverse HR-systemen in verschillende landen. Veel van de data zijn bovendien ongestructureerd. Slechts 22 procent vindt dat zijn of haar organisatie ‘zeer effectief’ is bij het analyseren van HR-analyses.

Vier van de vijf ondervraagden ziet dat cloud computing voordelen kan bieden voor de afdeling Personeelszaken. In de cloud kunnen HR-systemen flexibeler worden ingezet en sneller wereldwijd worden aangepast aan nieuwe behoeften vanuit de organisatie.

Het onderzoek is hier beschikbaar.

(DT)