Redactie - 18 oktober 2013

RUSSOFT opent kantoor in Den Haag


RUSSOFT is vanaf heden gevestigd en actief in Den Haag. De brancheorganisatie voor Russische en Wit-Russische ICT- en software ontwikkelaars lanceerde de activiteiten in het World Trade Center The Hague, tijdens het Second Dutch-Russian ICT Business Event dat onlangs plaatsvond. Bij de lancering was een delegatie van overheidsfunctionarissen en ICT bedrijven uit Rusland aanwezig.

De vestiging van RUSSOFT in Den Haag is het eerste filiaal van de brancheorganisatie buiten Rusland. RUSSOFTvertegenwoordigt een netwerk van 70 ICT bedrijven actief in software ontwikkeling in Rusland en Wit-Rusland. Het pand is gevestigd in het business center van Regus aan de Parkstraat in Den Haag. "Vanuit Den Haag zal RUSSOFT West-Europese ICT-ondernemers van een helder en kansrijk beeld van de Russische ICT sector voorzien en de mogelijkheden voor samenwerking onder de aandacht brengen”, aldus de RUSSOFT voorzitter Valentin Makarov (foto).

WestHolland
De vestiging van RUSSOFT is een aanwinst voor Den Haag, aldus de Haagse wethouder Henk Kool van Economie, tevens voorzitter van de Raad van Participanten van de WestHolland Foreign Investment Agency. Momenteel drie Russische ICT-bedrijven actief in de regio WestHolland. First Line Software en Digital Kingdoms in Den Haag en Viziware in Sassenheim.

Door: Witold Kepinski