Redactie - 18 oktober 2013

Yamaha Motor Europe kiest voor online platform van Imtech ICT


Yamaha Motor Europe een online platform voor de ontwikkeling, introductie en verkoop van accessoires geïmplementeerd. Dankzij dit platform – gebouwd door Imtech ICT - wordt de complete levenscyclus van een accessoire vastgelegd in één systeem dat toegankelijk is voor alle betrokkenen.

Zodra een accessoire verkoopbaar is, hebben ook dealers en consumenten via een website toegang tot deze informatie. Marcel Koper, department manager marketing and products strategy: “Dankzij dit platform gebruikt nu iedereen op elk moment de meest actuele informatie.”

Luxe accessories
Het online platform is ontwikkeld om de nieuwe marketing- en verkoopstrategie van Yamaha Motor Europe te ondersteunen. Nu consumenten minder geld uitgeven aan nieuwe motorfietsen, quads en golf carts, wil de motorfabrikant luxe accessoires introduceren om extra omzet te genereren. Via het platform wordt alle informatie over elke accessoire centraal vastgelegd. Iedereen kan de ontwikkeling van accessoires online volgen en eventueel informatie eraan toevoegen. “Dat betekent dat de complete levenscyclus van een accessoire niet meer in verschillende documenten, maar in één systeem is terug te vinden. Hierdoor is de complexiteit weggenomen en werkt iedereen nu op elk moment met de meest actuele informatie”, aldus Koper.

Voorraadinformatie
De opgeslagen informatie kan via het platform ook voor externe partijen worden ontsloten. Zodra een accessoire gereed is om te verkopen, kan de relevante informatie en documentatie beschikbaar worden gesteld via een commerciële website, die vervolgens kan worden aangevuld met verkoop- en voorraadinformatie. Zowel dealers als consumenten profiteren van deze service doordat zich online kunnen informeren over de bijproducten die bij een bepaalde motorfiets, quad of golf cart verkrijgbaar zijn, aldus Koper.

Door: Witold Kepinski   

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024