Redactie - 17 oktober 2013

'Bedrijven investeren te weinig in enterprise mobility'


Veel organisaties stellen te weinig middelen beschikbaar om bestaande bedrijfsapplicaties zodanig aan gebruikers aan te bieden, dat zij echt productiever kunnen werken. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van ict-dienstverlener Dimension Data.

79 procent van 1622 onderzochte organisaties beschouwt mobiele apparaten als topprioriteit, terwijl slechts 29 procent heeft getest hoe hun kernapplicaties op de toestellen draaien. Bovendien zouden slechts weinig bedrijven vooraf oog hebben voor support van mobiliteit. 35 procent van de respondenten zegt voorzieningen te hebben getroffen voor het oplossen van problemen met mobiele apparatuur.

'Als IT-afdelingen geen aandacht besteden aan mobiliteit, lopen zij het risico dat ze een suboptimale gebruikerservaring bieden. Die zal de acceptatie van de medewerker beperken. Minstens zo belangrijk: IT-afdelingen missen kansen om beveiligingsuitdagingen proactief vast te stellen en op te lossen voordat die bedreigingen worden.' Dat meent Matthew Gyde, Global General Manager Security Solutions bij Dimension Data.

Andere opmerkelijke uitkomsten uit het rapport zijn:
• 61 procent van de ondervraagden geeft aan dat medewerkers niet in staat zijn om belangrijke applicaties te gebruiken via hun mobile devices
• 73 procent heeft niet het idee dat hun organisatie beschikt over een uitgebalanceerd mobiliteitsbeleid.

Het volledige Dimension Data Secure Enterprise Mobility Report is (als pdf) hier te vinden. De dienstverlener deed onderzoek onder IT- en beveiligingsprofessionals werkzaam in organisaties met meer dan 250 medewerkers in 22 landen in Azië, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en in Noord- en Zuid-Amerika.

(DT)

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024