Redactie - 10 oktober 2013

EMC investeert stilletjes in MongoDB open source database


EMC investeert in alle stilte in de database open source leverancier in MongoDB. Hierbij zou het database technologie kunen gebruiken voor big data. Dit melden Bloomberg en Boston Business Journal.

MongoDB, een leverancier van big data technologie en een NoSQL opens ource database, kreeg onlangs een kapitaalinjectie van 150 miljoen dollar, zo maakt ceo Max Schireson bekend.

MongoDB investeerders zijn Altimeter Capital, salesforce.com, Intel Capital, NEA, Red Hat en Sequoia Capital. Sinds 2007 is er 231 miljoen dollar in MongoDB gestopt. Het nieuwe kapitaal wordt onder andere gebruikt voor verdere ontwikkeling van MongoDB Management Service databeheertools levert voor MongoDB omgevingen.

De opensource document-georiënteerde database is geschreven in C++. Er is geen schema, de documenten worden in de vorm van BSON (binair JSON) opgeslagen en de structuur van deze documenten is flexibel. De database is geschikt voor Big Data, omdat de data gemakkelijk gedistribueerd wordt. De data wordt dan over meerdere computers verspreid om gedistribueerde gegevensverwerking mogelijk te maken.

Inmiddels zijn er 5 miljoen MongoDB downloads, 20.000 leden van de MongoDB gebruikersgroep en 20.000 bezoekers van de MongoDB Days.

Door: Witold Kepinski