Redactie - 09 oktober 2013

Chris Ouwinga verkozen tot Entrepreneur of the Year


Chris Ouwinga (foto), CEO van UNIT4, is uitgeroepen tot Entrepreneur of the Year in de categorie ‘Master’. De awards, een initiatief van accountants- en adviesorganisatie Ernst & Young, werden dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt. The Master Entrepreneur award wordt toegekend aan ondernemers die langer dan tien jaar aan het roer staan van een organisatie.

De onafhankelijke jury prees Ouwinga vanwege zijn passie, visie en lef dat hij heeft getoond tijdens zijn carrière bij UNIT4. Ouwinga richtte UNIT4 op in 1980 en werd CEO in 1986. Onder zijn supervisie groeide de organisatie uit tot één van de grootste leveranciers van zakelijke software in Europa. De belangrijkste producten van UNIT4 zijn Agresso ERP en Coda Financials. De omzet van UNIT4 was in 2012 469,8 miljoen euro.

Ouwinga ontving de prijs uit handen van Hans Biesheuvel, oprichter van ondernemersvereniging ONL en tevens juryvoorzitter van EY Entrepreneur of the Year.

Ouwinga: "Het is een hele eer om deze award in ontvangst te mogen nemen. Zeker in deze fase van mijn carrière; op 1 januari zal ik na een periode van 33 jaar het stokje overdragen aan de nieuwe CEO, José Duarte. UNIT4 groeit al jaren heel stabiel en we zijn hard op weg om de omslag te maken van traditionele software naar het cloud-model. Ik ben er van overtuigd dat we deze koers de komende jaren kunnen doorzetten. Zo zijn we in staat onze klanten te blijven helpen om met succes in te spelen op alle veranderingen die eraan zitten te komen."